Още от 8 юли 2023 г. Fibank (Първа инвестиционна банка)

...
Още от 8 юли 2023 г. Fibank (Първа инвестиционна банка)
Коментари Харесай

Fibank е банката в България, която приема заявления за издаване на Европейска здравноосигурителна карта

Още от 8 юли 2023 година Fibank (Първа капиталова банка) започва приемането и регистрирането на заявки от здравноосигурени лица в страната за издаване на Европейска здравноосигурителна карта(ЕЗОК), както и предаване на готовите карти. Услугата се прави в, като Fibank (Първа капиталова банка) е единствената банка, извършваща тази услуга в България.

Европейската здравноосигурителна карта (ЕЗОК) и издаването й са изцяло безвъзмездни.

ЕЗОК дава право на здравноосигурените лица от една държава-членка на Европейския съюз, краткотрайно пребиваващи на територията на друга такава, както и в Исландия, Лихтенщайн, Норвегия, Швейцария, Сърбия, Северна Македония, при нужда да получат незабавна и неотложна здравна (медицинска и дентална) помощ, в сходство с разпоредбите на страната на краткотрайното им престояване и същите да бъдат равно третирани с локалните здравноосигурени лица.

Образец на заявката за ЕЗОК може да бъде получен на място в клоновата мрежа на ПИБ. Заявлението може също по този начин да бъде изтеглено и разпечатано от и от  , където са оповестени и напътствията за попълване на заявките за издаване на ЕЗОК.

Срокът за направата на Европейската здравноосигурителна карта е до 15 календарни дни. При зародили въпроси или проблеми при подаването на документи за ЕЗОК и приемането на готовите карти, жителите могат да се обръщат за информация към ДЗЗД „ КОНСОРЦИУМ КИМ-2000 “-ДЕМАКС “, e-mail: 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР