Още от 2011 г. Дамаск е използвал изнасилването като военно

...
Още от 2011 г. Дамаск е използвал изнасилването като военно
Коментари Харесай

В Сирия са използвали изнасилването като военно оръжие

Още от 2011 година Дамаск е употребявал изнасилването като военно оръжие, с цел да тероризира и заглушава гласа на съперниците си и на техните фамилии в Сирия. Това са изводите на следствие, оповестено във френския в. "Либерасион ", съобщи Франс прес. Разследването се базира на разказите на някогашни фрагменти на режима в Дамаск.

"Тези изнасилвания надалеч не са дело на неконтролируеми сътрудници в изолирани центрове за задържане. Десетки свидетелски разкази на жертви демонстрират, че силите на режима на Асад са изнасилвали дами, както и мъже в съвсем всички провинции по време на целия спор ", написа френското издание. То цитира и данни на правозащитната организация Сирийски център за правата на индивида, съгласно които 7700 дами са станали жертви на полови похищения или на тормоз в ръцете на силите на режима, като 800 от тях са били в пандиза.

Според изданието жертвите може да са повече, само че поради срама от претърпяното, те не са подали сигнали за похищенията.
На 15 март следствие на Организация на обединените нации, основано на 454 изявленията, също констатираше систематични изнасилвания и полови похищения против цивилни, осъществени от бойци от сирийската войска и от милиции, подкрепящи режима в Дамаск.

Пред в. "Либерасион " Ум Ахмад, някогашна надзирателка в сирийски затвор, споделя за писъците на изнасилваните и измъчвани в арестите противнички на режима. Тя споделя, че на тези дами са били давани всеки ден противозачатъчни хапчета още от март 2011 година

Много от жертвите на похищенията са били отхвърлени от фамилиите си или прокудени от съпрузите си, написа в. "Либерасион ". Изданието оповестява за случай на 23-годишна жена, която вследствие на насилието забременяла в пандиза и след освобождението си се хвърлила от прозореца.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР