Още от 19 септември започнахме протестна кампания в цялата страна.

...
Още от 19 септември започнахме протестна кампания в цялата страна.
Коментари Харесай

КНСБ: Хората са ядосани - обедняват и няма да изкарат зимата с тези доходи

Още от 19 септември започнахме протестна акция в цялата страна. Много ясно декларирахме, че ние няма да се откажем от своите претенции. Дори да бъде формирано държавно управление, ние няма по какъв начин да дадем толеранс от 100 дни. Ще търсим решенията незабавно, тъй като хората към този момент питат по какъв начин ще изкарат зимата, съобщи вицепрезидентът на КНСБ Тодор Капитанов в студиото на " България заран ".

По думите му обществените митинги са едни от най-тежките, тъй като от тях зависи животът на хората.

" Хората са извънредно ядосани, тъй като обедняват с всеки минал ден.

Минималната работна заплата постоянно е била обект на несъгласия сред синдикати и бизнес. И бизнесът вижда, че с тази минимална заплата няма по какъв начин да задържи чиновниците. Едно от настояванията ни, което ще бъде препоръчано на митинга, е неотложно приемане на Бюджет 2023, с всички съответни ограничения ", уточни Капитанов.

Неговото мнение е, че и работодателите имат интерес да усилят работната заплата, само че са с вързани ръце.

" Хората няма да устоят с това равнище на възнаграждение през идната зима, в случай че не се изпълнят настояванията ни. На този стадий идната година се обрисува да бъде извънредно тежка, в случай че не се усилят приходите. Готови сме на най-крайните дейности, в случай че настояванията ни не бъдат чути ", заключи Капитанов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР