Още от 1 ноември минималната работна заплата може да стане

...
Още от 1 ноември минималната работна заплата може да стане
Коментари Харесай

От КНСБ смятат, че минималната заплата може да стане 700 лв. още от 1-ви ноември

Още от 1 ноември минималната работна заплата може да стане 700 лв., съобщи президентът на КНСБ Пламен Димитров на среща с управлението на Българска социалистическа партия по отношение на антикризисните ограничения и бюджета за 2022 година От синдиката желаят от 1 януари минималната работна заплата да бъде 760 лв.. Сега тя е 650 лв..

,,Трябва да се стартира от незабавните обезщетения поради ненормално високите цени на тока и на газа към всички бизнеси. За нас е значимо с изключение на предприятията да бъдат обезщетени и семействата, без значение че те са на контролирания пазар'', уточни Димитров. От КНСБ желаят и да се актуализира прагът на беднотия час по-скоро.

Прагът на беднотия би трябвало да бъде 460 лв. и настояваме да се вкара още от 1 декември с решение на Министерския съвет, това може да стане и без парламент, и новите коефициенти в системата за обществено подкрепяне да бъдат приложени към него, уточни Димитров.

Според него смяната на прага на беднотия и помощта за бизнеса ще изисква актуализация на бюджета за 2021 година

От синдиката оферират и антиковид добавка за октомври, ноември и декември за безработните с минимално обещение за безработица към 250 лв.. Те са пресметнали, че за това ще са нужни 17 млн. лв..

,,Най-централният въпрос за нас са доходите'', съобщи президентът на КНСБ. Относно бюджета за 2022 година от синдиката считат, че е допустимо нарастване на междинните приходи с 12-13 % годишно и изпреварващо нарастване на минималната работна заплата със 17-18 %.

От Българска социалистическа партия също показаха своите оферти, измежду които понижаване на Данък добавена стойност върху енергоносителите, както и понижаване на Данък добавена стойност на питателните артикули в дребната потребителска кошница от 20 на 9 %.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разяснява, че са поискали срещата с КНСБ доста преди началото на предизборната акция, тъй като са обезпокоени дали ще има задоволително време за приемане на бюджета за идната година след конституирането на Народното събрание. Тя изрази терзание и от забавянето на внасянето на Плана за възобновяване и развиване в Европейската комисия. От Българска социалистическа партия желаят и оптимално дълъг период за затваряне на ТЕЦ-овете в комплекса " Марица Изток ", като в това време се намерят заместващи мощности.

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР