Още осем туроператора бяха заличени от Националния туристически регистър със

...
Още осем туроператора бяха заличени от Националния туристически регистър със
Коментари Харесай

Нови осем туроператора са заличени от националния регистър

Още осем туроператора бяха заличени от Националния туристически указател със заповед на отрасловия министър Николина Ангелкова, оповестиха от ведомството й в сряда.

Решението е взето след стимулирано предложение на Експертната комисия по регистрация на туроператори и туристически сътрудници и повода е, че те не са сключили наложителна застраховка " Отговорност на туроператора “. Така заличените от регтистъра през 2018 година туроператори към този момент са 78.

Имената на заличените сдружения ще бъдат оцветени в алено в листата, с цел да се отличават от правилните компании от туристическия бизнес.

От Министерството на туризма допълват, че през 2018 година по тяхно предпочитание са прекъснати и регистрациите на други 13 туроператора.

Заличени са и 18 сдружения, регистрирани като туроператори и турагенти. Причината е, че удостоверенията за активност, които министерството издава, не са получени в оригинал в двумесечен период от уведомяването на заявителите, каквото е условието съгласно Закона за туризма. Ако удостоверението не е получено, сдружението няма право да прави туроператорска и/или турагентска активност. Със заличаването на регистрацията се прекратява и действието на удостоверението. Определен е интервал от две години, през които заличеното лице няма право да декларира вписване за осъществяване на туроператорска и/или туристическа агентска активност, считано от датата на издаване на актуалната заповед, допълниха от ведомството.

Така настоящите сега туроператори са 1928.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР