Още осем души са задържани в Турция по подозрение за

...
Още осем души са задържани в Турция по подозрение за
Коментари Харесай

Още 8 задържани заради атентата в Истанбул

Още осем души са арестувани в Турция по съмнение за връзка с детонацията в Истанбул предходната неделя, оповестява държавната телевизия Те Ер Те. Според турското разследване те са оказвали помощ на извършителката Ахлам Албашир, както и на още един терорист, търсен по отношение на нападението - Билял Хасан, да пресекат нелегално държавната граница. 
Петима обвинени за съучастничество са арестувани в България. Те са с повдигнати обвинявания за подкрепяне на евентуалния причинител на терористичния акт, заяви за " Хоризонт " представителят на основния прокурор Сийка Милева. Петимата са упрекнати в каналджийство и трафик на хора и в подкрепяне на терористични дейности. Всички са непознати жители, единствено един е и с българско.
" Единствено за петия обвинен - жена със съществени здравословни проблеми, която търпи други насилствени административни ограничения по Закона за чужденците, е избрана по-лека мярка за неотклонение от проверяващите органи и прокуратурата. По отношение на нея няма да се желае задържане под стража ", обясниха от прокуратурата.
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР