Още около 650 000 души са в обсега на разширена

...
Още около 650 000 души са в обсега на разширена
Коментари Харесай

Още около 650 000 души у нас са в обсега на разширена система за оповестяване

Още към 650 000 души са в обсега на разширена система за обявяване у нас. Надграждането на към този момент съществуващата коства близо 48,5 млн. лева Това съобщи на конференция шефът на дирекция " Комуникационни и осведомителни системи " в Министерство на вътрешните работи Георги Борисов.

Изграждането на системата обгръща близо 106 общини. Сред тях са Бургас, Варна, Враца, Кърджали, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Русе, Смолян и Стара Загора и обектите с висок рисков капацитет във връзка с сериозна инфраструктура.акустични

Подготвени за създаване са системи във Видин, Перник, Ямбол.

С осъществяването на дейностите по плана се обезпечава навременно предизвестие и обявяване на хора на територията на даден общински център за идно или настъпило злополучие.

Системата излъчва инструкции за нужните ограничения и следващи дейности, посредством акустични сигнали и гласова информация онлайн.

Проектът е част от предпочитана ос " Превенция и ръководство на риска от наводнения и свлачища " на Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 година ".

По плана е осъвременена и системата за ранно предизвестие и обявяване на органите на изпълнителната власт и на съставните елементи на Единната избавителна система.

Чрез последната рационализация на системата са обхванати още 9,6 на 100 от популацията у нас. Работи се и по посока възстановяване на предварителната защита при естествени бедствия, намаляване следствията посредством ранна интервенция с съответни ограничения, създаване на просвета за отбрана на популацията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР