"Още очаквам сребърния олимпийски медал", сподели щангистката Милка Манева. Тя

...
"Още очаквам сребърния олимпийски медал", сподели щангистката Милка Манева. Тя
Коментари Харесай

Милка Манева: Чакам си олимпийския медал

"Още чакам сребърния олимпийски орден ", показа щангистката Милка Манева. Тя приключи пета на олимпийските игри в Лондон през 2012 година в кат. до 63 кг, само че три от нейните съпернички, приключили по-напред, бяха хванати с допинг.

"Още няма формален документ, който да удостовери новото класиране - описа Милка Манева. - От Международния олимпийски комитет споделят, че той би трябвало да се даде от Международната федерация по повдигане на тежести и противоположното. Минаха две години. Започвам леко да се омръзвам. Когато в началото оповестиха новината, си споделих, че надали не още на следващия ден ще получа оценката. "

Тежкоатлетката чака удостоверение на новото класиране поради доста съществени финансови корекции във връзка с наградите, написа "България Днес ". За петото място в Лондон тя получи 50 000 лева Хонорарната цена на спортното министерство за второ място е със 120 000 лева от горната страна. Освен това сребърният орден обезпечава пожизнена пенсия в размер 80% от три минимални заплати (1224 лева.).

Милка Манева е уверена, че би трябвало да се влагат повече старания в борбата против допинга. Тя не е съгласна с отборните санкции против цели страни.

"Не може всичко да се слага под общ знаменател - изясни Милка Манева. - Ето да вземем за пример за нашия случай от 2015 година се потвърди, че виновността е в производителя на медикамента. Същото нещо се получи и с Русия. Лекоатлетката Елена Исинбаева, която в никакъв случай не беше хващана с допинг, не я пуснаха да взе участие в Рио. Ако даден състезател бъде махленски в приложимост, дано да си заплати. Но за жал още веднъж ще има недосегаеми страни. "

Щангистката продължава делото и завета на нейния съгражданин и дълготраен съотборник в националния тим Величко Чолаков. Родопският исполин умря през август предходната година.

"След като Величко си отиде, нямаше кой да се занимава с клуба в Смолян - показа Милка Манева. - Работя като учителка по физкултура, а след работа отивам в залата при децата. Чувствам се задължена поради него. Събират ми се от време на време по 12 часа дневно претовареност. Тежко е, само че давам всичко от себе си. Децата също схващат. По-големите оказват помощ на по-малките. Ако някой мрънка, единствено като кажа името на Величко, и те се окуражават и стягат. Много им липсва, тъй като го обичаха. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР