Още нещо отвратително. Асен Василев упражнява брутален натиск върху ръководствата

...
Още нещо отвратително. Асен Василев упражнява брутален натиск върху ръководствата
Коментари Харесай

Слави Трифонов за бюджета на Асен Василев: Счетоводни врътки и изсмукване от държавните дружества

Още нещо непоносимо. Асен Василев упражнява жесток напън върху управленията и даже инспекторите на БЕХ да се изкривят счетоводните практики и да се покаже по-висока счетоводна облага за източване на по-висок дял. Това си е чиста машинация. Тоест, със счетоводни врътки се пробват да извадят 1.5 милиарда лв. от енергетиката, с цел да му излезе на Асен Василев, на хартия, дефицитът от 3%. За задачата министърът на финансите е изпратил Агенцията за държавно финансова ревизия като бухалка да дисциплинира енергийните сдружения и да си измисли спомагателни облаги ", разяснява още Трифонов. 

" В духа на счетоводни врътки, Асен Василев е принудил Агенция Митници да си промени прогнозата, като завиши предстоящите доходи с 30%. Откъде, запитвам аз, ще дойдат тези 30 % нарастване, в случай, че в митниците прелестно знаят какъв е стокооборотът и какъв брой пари се чака да влязат. Тоест, тези 30% действително няма да дойдат, само че, към този момент, планът за бюджет ще е на подправени 3 % недостиг. И след това, като се окаже, че заложените раздути разноски ги няма, кой ще е отговорен? Ще ви кажа - Асен Василев и тези от ГЕРБ и Движение за права и свободи, които му дадоха власт в ръцете.

В умозаключение, финансовият министър предлага книжен бюджет цялостен със счетоводни врътки, които обаче не могат да спрат действителността и цялата неплатежоспособност на тези прогнози ще лъсне. И всички ние, жителите, ще платим цената за неговата несръчност.

Затова дублирам за хиляден път - Асен Василев в никакъв случай не трябва да допира власт.

И в последна сметка желая да ме разберете вярно - поради некадърността на този човек, всички ние, жителите на България, ще плащаме. Ние ще плащаме поради Бойко Борисов и Асен Василев ", декларира в умозаключение Слави Трифонов. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР