Още не са разпознати всички деца, жертви на ужасяващата катастрофа

...
Още не са разпознати всички деца, жертви на ужасяващата катастрофа
Коментари Харесай

В тежко състояние са 20 от ранените при катастрофата във Франция

Още не са разпознати всички деца, жертви на ужасяващата злополука през вчерашния ден във Франция, оповестиха късно нощес прокурорът на Перпинян и префектът на департамент  Източни Пиренеи.  

Не всички от четирите починали деца са разпознати, сподели прокурорът Жан-Жак Фани.

7 от 16-те ранени деца също не са разпознати, съобщи префектът Филип Вин.

Автобус с към 20 възпитаници на възраст 13-17 година от колежа „ Кристиян Бурден “ в Мила, дребна община с към 4000 поданици, бе затрит от трен на жп прелез през вчерашния ден следобяд. Катастрофата стана покрай границата с Испания.

Автобусът е бил раздвоен на две елементи. Влакът се е движел с към 80 км в час – позволената за това място скорост.

Според неокончателните данни от нощес 11 от ранените са в доста тежко положение, 9 са в тежко положение, 3-ма пасажери от влака са леко ранени.

Идентифицирането на потърпевшите е извънредно мъчно, съобщи министър председателят Едуар Филип, който дойде на мястото.

В избавителната интервенция след нещастието бяха мобилизирани болничното заведение и клиниката в близкия град Перпинян, пожарникари, медици от незабавна помощ и четири хеликоптера. Беше открит телефон за незабавна връзка и психическа помощ за околните на жертвите.

До момента аргументите за злополуката са неразбираеми. Прелезът има автоматизирана сигнализация и две бариери. Според жп компанията и шефката на район Окситания Карол Делга наподобява те са били в редовност, само че следва следствието да удостовери това. Вече е разпитан машинистът на влака, предстоят разпити на още очевидци. Започнало е и вътрешно следствие в жп компанията. Шофьорката на рейса е тежко ранена.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР