Още не могат да избия от главата си вчерашните епизоди

...
Още не могат да избия от главата си вчерашните епизоди
Коментари Харесай

Борис Бонев: За какво ти са врагове, ако имаш такъв ПР?

Още не могат да избия от главата си вчерашните епизоди на сапунката, която гледаме към този момент няколко месеца в изстрадалата ни страна. „ Деликатното “ взаимоотношение сред ГЕРБ и Движение за права и свободи доближи неподозирани драматургични висоти и се трансформира в вълнуващ дует, в ария, която не желаеме, само че за жалост и не можем да престанем да тананикаме. Какъв мизансцен! Какъв контрастност!
Уморен, ранен, само че все по този начин угрижен " воин ", се обръща към народа си. Той кърви, само че към момента е жив и приканва към приемливост – етническа и човешка! Не че такава липсва, само че като се подчертае няколко пъти, че я няма, може и да изчезне. Атмосферата е като от феодален палат, икони и пастелни цветове на нищожно осветяване. Отдаден ПР шепне в тъмнината. Поразително! За какво ти са врагове, в случай че имаш подобен ПР?

От другата страна – на слънце, пред луксозна хасиенда до плажа, един патриарх с осанката на мафиотски необут се изяснява в обич на семейството. Той няма какво да крие, обхванат от обичта на почитателите си с бели шапки. Е правилно, че той е извънредно богат, а те са небогати. И че през последните години е работил на първо място за себе си, а е казвал, че работи за етническия мир. Но те отново го обичат и го пазят с телата си! Защото кръвта – вода не става!

Не мога да пропусна и титаничната фигура на президента на народа. Институционален, непоколебим, обективен, свадлив и леко комплициран. Уж желае да е тук, а в този момент не знае какво да прави...... Напомня ми за едно овчарче от българската литература.

Има и още герои, които заслужават да бъдат упоменати, само че анализът ще стане прекомерно печален. Та в случай че ни питате за какво протестираме – за това! Защото е време за същинска смяна и завършек на диктатурата. Време е и нашето потомство да се включим в битката за отвоюване на превзетата страна. И този път съм убеден, че ще успеем! Ние, младите, ние - бъдещето и сегашното на България!

Борис Бонев, общински консултант в СОС, Facebook

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР