Още не е ясно как ще прегъваме бюлетината за местния

...
Още не е ясно как ще прегъваме бюлетината за местния
Коментари Харесай

ЦИК пробва варианти как да сгъваме бюлетината

Още не е ясно по какъв начин ще прегъваме бюлетината за локалния избор. Това стана ясно на днешния постоянен брифинг на изборната администрация, на която бяха показани бюлетините за София.

В столицата с изключение на за градоначалник и общинари ще се гласоподава и за областен кмет.

Бюлетината за общински съветници за София е с 34 квадратчета с имената на партиите, обединенията и самостоятелните претенденти, които са регистрирани като претенденти за общински съветници.

Тепърва обаче ЦИК ще реши по какъв начин гласоподавателите би трябвало да сгънат бюлетината. Тя би трябвало да бъде сгъната по метод, по който ние ще укажем с нашето решение, само че по този начин, че да може да бъде забележим фабричният номер при слагането на печата и откъсването на долната част и по едно и също време с това да не бъде оголен вотът на гласоподавателя, изясни представителят на изборната администрация Александър Андреев.

В бюлетината за кмет има квадратче " не поддържам никого ".

От думите на представителя на ЦИК Александър Андреев стана ясно, че до момента са постъпили две по-големи тъжби. Единият сигнал се отнася до претендента за кмет на София Мая Манолова против решение на изборната администрация, само че Върховен административен съд е отхвърлил жалбата й.

Другият сигнал е за Волен Сидеров като комисията е установила нарушаване в предизборната акция. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР