Още не е взето окончателно решение дали БСП да подкрепи

...
Още не е взето окончателно решение дали БСП да подкрепи
Коментари Харесай

От БСП обясниха ще има ли подкрепа за ИТН и какво зависи от ДБ и ИБГНИ

Още не е взето дефинитивно решение дали Българска социалистическа партия да поддържа кабинета на Има Такъв Народ. Това ще се случи в идващите един-два дни и ще зависи и от позициите на Демократична България и ИБГНИ. Това изясни в изявление за БНР Стоян Мирчев от Българска социалистическа партия.

Според Мирчев от голяма важност ще бъде ще има ли диалози сред Има Такъв Народ и останалите две партии – Демократична България и ИБГНИ. „ Иначе няма по какъв начин да бъде определено държавно управление, чисто математически. “

Въпреки припокриването на редица цели сред Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ, би трябвало да се види, че има задоволително хора в Народното събрание, които желаят тази смяна, акцентира Стоян Мирчев. „ Дали ще имаме задоволително мощ да променим нещата. “

В предаването „ Неделя 150 “ Стоян Мирчев напомни, че от Демократична България и ИБГНИ са заявявали, че са значими политиките, а не личностите:

„ Политиките бяха сложени на масата, бяха открити допирни точки сред всички нас, които сме партии на митинга. И в този момент внезапно към този момент приказваме за персони, с които те са несъгласни. Тоест те основават едно усещане, че за тях не са толкоз значими политиките, едвам имат съответните министерски места. “

„ Допирните точки, които сме ги определили като политики, наложително би трябвало да бъдат завършени под някакъв документ. Това дава гаранция не на нас, това дава гаранция на обществото “, безапелационен е Мирчев.

По думите му Има Такъв Народ приема главните политики на Българска социалистическа партия.

„ Ако третият мандат пристигна при нас, ще се приказва със служебното държавно управление да остане то постоянно “, удостовери Стоян Мирчев.

В отговор на въпрос за изкуствено събаряне на кворума и дали държавното управление на Има Такъв Народ може да мине единствено с поддръжката на гласовете от Българска социалистическа партия той заключи:
„ Хипотези има всевъзможни. Всички партии би трябвало да смъкват своите карти. Ние в такива театри не желаеме да участваме. Това не би било почтено към българския гласоподавател. Нека всички партии да заявят какво биха създали. Ние сме декларирали, че сме подготвени да участваме в смяната. Да забележим дали и другите са подготвени да го създадат. Ако няма съответната подготвеност, да вървим нататък, както е написано в Конституцията. “

Относно последните социологически данни от миналата седмица Мирчев означи, че „ има леко разбъркване на върха “ и в случай че останалите политически партии не са деликатни, има огромна възможност моделът ГЕРБ, който в този момент е изолиран, вместо да бъде отстранен, да бъде върнат.

Бел.ред.
И двете партии, и, дадоха обещание на гласоподавателите си мажоритарен избор и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР