Още не е дошъл етапа за подаване на сигнали до

...
Още не е дошъл етапа за подаване на сигнали до
Коментари Харесай

Кметът на Варна Коцев за Портних и “шефа”: Ще дойде етапа и за сигнали до прокуратурата

Още не е пристигнал стадия за подаване на сигнали до прокуратурата за връзките на някогашния кмет на Варна Иван Портних и неназования строителен необут, който в общината наричали “шефа ”. Това сподели варненският кмет Благомир Коцев на първата си публична конференция след встъпването си в служба. Преди дни той написа във Facebook, че в общината не кметът бил “шефа ”, а “човек, прочут с прякора си ”.

Коцев съобщи, че сега тече одит на цялостната активност на институцията, който към този момент е неопределен. Ако при него се открият нарушавания на закона, прокуратурата ще бъде известена, стана ясно от думите му.

Варненският кмет заяви, че по време на първия му приемен ден за жители са му показани главно проблеми с уличната регулация в регионите, където улици на процедура няма.

Той заяви, че в тези квартали ще се построи по една улица като модел, с тротоари и осветяване, с цел да се убедят жителите, че парцелите им няма да бъдат осакатени от осъществяването на уличната регулация. Той прикани варненци да не се опълчват на признатите проекти и в случай че се постанова, да си реалокират оградите, с цел да имат естествени улици.



Коцев сподели също, че му предстоят диалози с компанията по смепочистването, с цел да се види по какъв начин общината ще работи с нея в годините до приключване на контракта им, който е до 2026.

“Основните им недоволства са за липса на техника и дефицит на служащи ”, показа кметът и добави, че евентуално ще бъде желано индексиране на цените на услугите.

Коцев съобщи също, че за момента няма проблеми с организирането на зимната подръжка на града. Той добави, че след приемането на новия бюджет на общината ще бъде направен обществен график за осъществяването на ремонтите и изкопните работи в града, до който всеки жител ще има достъп.

Варненският кмет разгласи също, че ще провежда необятна полемика с варненци дали синята зона да работи и през почивните дни. Той ще вземе решение на основа мнението на варненци дали да се промени работното време на зоната.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР