Още на сутринта американският президент Джо Байдън събра лидерите на

...
Още на сутринта американският президент Джо Байдън събра лидерите на
Коментари Харесай

Байдън свика спешна среща на Г-7 за Полша, не поканиха Ердоган

Още на сутринта американският президент Джо Байдън събра водачите на страните от Г-7, дружно с Испания и Нидерландия. Те излязоха с общо мнение, в което осъдиха " варварските ракетни набези, които Русия извърши във вторник против украински градове и гражданска инфраструктура ".

" Обсъдихме детонацията, която се случи в източната част на Полша покрай границата с Украйна. Предлагаме цялостната си поддръжка и подпомагане за провежданото от Полша следствие. Съгласни сме да останем в тясна връзка, с цел да определим подобаващите последващи стъпки в хода на следствието ", се споделя още в мнението.

" Потвърждаваме още веднъж твърдата си поддръжка за Украйна и украинския народ пред лицето на продължаващата съветска експанзия, както и непрекъснатата си подготвеност да потърсим отговорност от Русия за наглите ѝ набези против украинските общности, даже когато Г-20 се събира, с цел да се оправи с по-широките последствия от войната. Всички ние показваме съболезнованията си на фамилиите на жертвите в Полша и Украйна, " обявиха от Г-7.

Euronews Bulgaria е единствената българска медия със специфични пратеници на форума Г-20 в Индонезия. Изпълнителният продуцент Надя Ганчева наблюдава първите реакции на международните водачи. Специално за Euronews Bulgaria ръководителят на МВФ Кристалина Георгиева даде изявление, фрагмент от което можете да видите във видеото. Целия диалог очаквайте тази вечер в Euronews PrimeTime.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР