Още младоженци се оказаха потърпевши от пловдивския видеооператор, който стана

...
Още младоженци се оказаха потърпевши от пловдивския видеооператор, който стана
Коментари Харесай

Още младоженци пропищяха от измамата на пловдивския видеооператор

Още младоженци се оказаха пострадали от пловдивския видеооператор, който стана прочут с лъжливите си дейности. След обявата на  по тематиката, не закъсня и отзвукът, който даде тя, а точно с пострадалите да се свържат още двойки, излъгани от Костадин Торков, които не са получили филм от сватбата си, макар че са си платили.

Младоженците, които подадоха сигнал до нас, обявиха, че медията ни е била единствената, която е отразила случая с имената на видеооператора и точно това е помогнало на от ден на ден хора да се свържат с тях, с цел да опишат и тяхната история.

След публикацията ни по случая, някои от младоженците са получили противоположна връзка от видеографа, който им дал период, в който ще им изпрати сурови фрагменти. Това обаче никога не успокоява двойките, защото това не е първият път, в който им бива дадено същото нещо.  Медията ни ще продължава да следи развиването по тематиката.

Пропомняме, младоженци, които са си изпатили от въпросния видеооператор,пожелаха да споделят прекарването си, с цел да предотвратят последващи такива обстановки на двойки, решили да му се доверят.

Двойката, която се свърза с медията ни описа, че през предходната година са наели Костадин Торков за снимането на сватбеното им прекарване. Булката описа, че се познава с въпросния видеооператор от общи познати, като малко преди сватбеното й празненство се е свързала с него, с цел да се обсъдят изискванията около снимането и да подпишат контракт с „ Артесано филмс ” ЕООД, която той съставлява.

„ Когато наближи датата за женитба му звъннах, той се зарадва, сподели ми че може и да не успее да участва той на сватбата, само че ще изпрати двама сътрудници, които да снимат суровите фрагменти, които след това да му изпратят, с цел да сглоби ”, описа пострадалата младоженка. Тя добави, че най-големият шанс в тази ситуация е бил, че Торков не е могъл да участва на снимането на сватбата им, защото с помощта на другите двама оператори, сватбарите са получили най-малко суровите фрагменти от тържеството им.

Тя описа, че са направили две заплащания посредством банка, а хонорарът за снимане на брачен филм от е от 2000 до 2500 лв.. Срокът за приемане на готовите филм и филмов откъс пък е 45 дни. Сватбата им е била на 2 юли 2022 година, като към този момент една година двойката не е получила това, за което си е платила.

„ В деня на сватбата ни, поддържахме някаква връзка. Двамата негови сякаш сътрудници пристигнаха, снимаха сватбата, а след това се оказа, че даже не са от екипа му, а са наети от него. Предадоха му фрагментите, защото това им е била ангажимента и от там нататък този човек изчезна ”, описа дамата. Тя добави, че има и по-прецакани двойки от тях и това са тези, на които самият той е снимал сватбата, защото даже и сурови фрагменти не са получили.

„ Започнахме да се събираме двойки, в това число и операторите, които снимаха сватбата, защото те също не са получили пари за работата си, тъй че и те са пострадали ”, разказа тя. Оказва се, че очевидно практиката на въпросния видеограф е да получава парите, само че в подмяна да не дава нищо.

Пет от пострадалите двойки желаят да заведат дело против Торков. Измамените двойки съумяват да се намерят с помощта на клипче в Тик Ток, в което друга младоженка показва недоволството си от претърпяното с този видеооператор.

Нейната женитба е била в края на юни 2022 година, като са заели видеографа още през месец март, подписвайки контракт. Крайният период за изпращане на сватбения филм е бил септември месец, само че подобен не получават. През октомври месец стартира тя да го търси, чудейки се какво се случва. Торков декларирал, че е отвън Европейския съюз и незабавно се е наложило да го оперират. След време обаче се оказва, че се е намирал в Турция, където са правили ринопластика на жена му, а той я е придружавал.

На 30 декември дамата получила известие, в което пишело, че до един ден ще бъде изпратен, само че уви младоженците за следващ път били подведени. След това Торков почнал да дава обещание на младоженците, че ще получат в къс период кино лентата, само че към този момент няколко месеца по-късно филм продължава да няма.

Медията ни направи опит да се свърже с Костадин Торков, чиято инстаграм страница е " mydearlove.film ", с цел да потърси и неговия коментар по случая, само че без триумф.

След обявата ни във връзка със случая стана ясно, че още редица двойки са били излъгани, а пострадалите молят младоженците да внимават на кого се доверяват. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР