Още медици в спешна помощ е единственото, което може да

...
Още медици в спешна помощ е единственото, което може да
Коментари Харесай

Пирогов и УМБАЛ Св. Иван Рилски с глоби за случая Спас Добрев

Още медици в незабавна помощ е единственото, което може да се направи, съгласно министъра на опазването на здравето проф. Николай Петров.
" В момента няма искащи да работят при тези кошмарни условия и освен това възнаграждение, макар че от една-две години стартира поетапно повишение на възнагражденията ", изясни здравният министър пред медии във Варна.

 В „ Пирогов” трансформираха разпоредбите за банкет на незабавни пациенти
В „ Пирогов ” трансформираха разпоредбите за банкет на незабавни пациенти

След гибелта на пациент, върнат от дежурен екип...

Коментарът на проф. Петров е по отношение на излезлите през вчерашния ден резултати от инспекцията на Медицински одит . От думите на министъра стана ясно, че по планове единствено за София са нужни 30 екипа, а в деня на случая дежурни са били 12.

Линейката е трявало да дойде за 8 мин., защото сигналът е бил с " код алено " , само че незабавна помощ стига на адрес след час и двайсет минути. Затова на ЦСМП - София ще бъде наложена административна и финансова глоба.

 Спешната помощ закъснява, признава инспекция на Министерство на здравеопазването
Спешната помощ закъснява, признава инспекция на Министерство на здравеопазването

12 екипа е трябвало да реагират на 275 случая

Проф. Петров посочи, че с пециалистите от УМБАЛ " Александровска " са направили нужните медицински действия в цялостен размер и към болничното заведение не следва да има забележки .

На УМБАЛ " Св. Иван Рилски " и на УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов " са наложени административнонаказателни производства, както следва - на " Св. Иван Рилски ", тъй като не е правилно отразено в документите преждевременното овакантяване на лечебното заведение от пациента - същият не е подписал осведомено единодушие, че желае да напусне по-рано лечебното заведение, а на " Пирогов " глобите са наложени поради отвод за обзор и банкет на пациента.

 Проверяват Спешна помощ-София, Обновена
Проверяват Спешна помощ-София, " Пирогов " и " Александровска " за лекарска немарливост

Мъжът на Евелина Добрева чакал кола за спешна помощ повече от 70 минути

Припомняме, от отворено писмо на дамата на умрелия Спас Добрев стана ясно, че на 16 септември пациентът изпаднал в рецесия и не можел да диша. След като мъжът и околните му чакат кола за спешна помощ близо 80 минути, дежурният незабавен екип в " Пирогов " отхвърля да одобри пациента.

 Протестират за неизплатени заплати в болничното заведение във Враца
Протестират за неизплатени заплати в болничното заведение във Враца

Министерството на здравеопазването не приема оздравителния проект

По мотив положението на болничното заведение МБАЛ " Христо Ботев " във Враца министърът разяснява тежестта на обстановката. " Опасност за регионалната болница във Враца има, знаете че в такава обстановка е и ловешката болница - безусловно на ръба на оцеляването. Фактите са ясни, въпросът е какво можем да създадем оттук насетне. ", изясни здравният министър и добави, че лечебното заведение има над 12 млн. главници, към това не са прикачени лихвите , по които са подписвани договорите, които са с по 11% наказателна рента.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР