Още като служебен кабинет, когато излязоха първите санкции по Магнитски,

...
Още като служебен кабинет, когато излязоха първите санкции по Магнитски,
Коментари Харесай

Още през 2021 г. САЩ са питали НАП преди да решат за последните санкции по Магнитски - Политика

Още като длъжностен кабинет, когато излязоха първите наказания по " Магнитски ", имаше претенции за информация за избрани лица и компании от Министерството на финансите на Съединени американски щати.

Това заяви пред Българска национална телевизия Асен Василев, който от 12 май до 16 септември 2021 година беше министър на финансите в служебното държавно управление на Стефан Янев.

Те си организираха техните следствия, ние сме подали информацията, която е в компетентността на съответните служби. Всичко това е служебна информация. Нека по ЗДОИ някой да попита Национална агенция за приходите, в случай че Национална агенция за приходите могат да му отговорят или надлежно МФ да му отговори, сподели Василев.

Става въпрос за един развой, който непрекъснато тече по най-разнообразни разработки - за компании, за хора и т.н. И с европейските служби също имаме доста огромен продан на информация. Той беше прекъснал, когато нашата Национална агенция за приходите позволи хакерската офанзива. И за към две години ние не получавахме информация от партньорските организации, тъй като не имаха вяра, че можем да опазим тази информация. Това също се възвърне, Национална агенция за приходите към този момент имат цялостния инструментариум от информация, сподели още Асен Василев.

На 10 февруари тази година Службата за надзор на задграничните активи на Министерството на финансите на Съединени американски щати на Румен Овчаров, Александър Христов Николов, Иван Генов, Николай Малинов и Владислав Горанов за " тяхното необятно присъединяване в корупционна активност в България ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР