Още имате нужда от мен, обърна се към делегатите на

...
Още имате нужда от мен, обърна се към делегатите на
Коментари Харесай

Борисов: Много им се щеше дворът да остане без овчарско куче


Още имате потребност от мен, обърна се към делегатите на Националното заседание на ГЕРБ избраният отново водач Бойко Борисов. Той означи, че е имало напън върху управлението на партията, с цел да не бъде избран отново.

" Много желаеха да ме сменят. Много им се щеше дворът да остане без овчарско куче и се направиха доста опити. Искам да благодаря на моите съратници, че не се подведоха. Още имате потребност от мен. Много са подли, доста са зли ", съобщи Борисов.

" Най-много желая войната още през днешния ден да спре и да възстановим нашия район ", сподели той.

Борисов разкри, че болшинството партийни структури са били срещу обединяване с " Продължаваме Промяната " (ПП), били са безапелационни и са го предизвестили " да не си играе с тях ". Виждат в тях инстинктивно, че нещо не е наред, изясни той. Затова се е съгласил в политическата декларация на форума да бъде записано като задача образуване на Национален щаб и предварителни избори. В този парламент, в тази коалиция няма нищо друго, с изключение на да се борят за постове и пари, съобщи някогашният министър председател.

По думите му, партията е приела всички вини в името да има мир. Нарече я още " златна съпротива ", която предлага решения на ръководещите по какъв начин да излязат от рецесиите.

Борисов стартира изявлението си с фокус върху Украйна и беше безапелационен, че във време на война нацията би трябвало да бъде сплотена. " Но даже на националния празник - Трети март, се разделихме ", означи той.

" По тематиката " война " сме безапелационни - това не е военна интервенция, инвазия, игра. На границата ни на Черно море - Одеса, се води война, и няма опрощение да бъде пощаден агресорът ", безапелационен бе ръководителят на партията. Той акцентира, че постоянно е бил за мира, за уравновесена политика, само че това е допустимо, когато има мир.

" Да кажеш през днешния ден, че си срещу наказания, съоръжение да не се изнася - ние от ГЕРБ сме възмутени от това ", съобщи той. Да тръгваш на Европейски съвет и с помощта на ГЕРБ да имаш декларация за наказания, не е съществено, добави още някогашният министър председател.

Той разяснява и обстановката с високите цени на газа, тока и цените на олиото. " Ние бяхме градивни, предложихме решение за цената на тока ", напомни Борисов. И добави, че в случай че в този момент бяха на власт, нямаше да бъде позволен подобен фрапантен скок. Младежкият ГЕРБ се издигна на по-високо равнище от " огромния " ГЕРБ, ръководещите се опасяват повече от него, уточни той по отношение на обвиняванията, че младежката организация на партията е отговорна за опашките по бензиностанциите.

" С кое ви " клатим " - с това, че желаеме да Ви предложим по какъв начин да си решите нещата ", попита Борисов. И разкритикува ръководещите, че страната към момента няма народен проект за възобновяване.

" Защо в бюджета не виждаме 8 милиарда лв., фискалният запас от 11 милиарда лв. е слязъл на 7 милиарда, теглят се нови заеми и задължават идващото потомство, популацията всеобщо обеднява ", продължи с обвиняванията Борисов. Тази ли смяна желаем, попита той.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР