Още едно убийство в София 11 години остава неразкритоКриминалисти смятат,

...
Още едно убийство в София 11 години остава неразкритоКриминалисти смятат,
Коментари Харесай

8 куршума за Киро Шкафа, за да мълчи за „Наглите“

Още едно ликвидиране в София 11 години остава неразкрито
Криминалисти считат, че го стреляли единствено в краката, с цел да го сплашат  

Тичал ранен 150 метра

Случва се от време на време и убийците да бъркат. Когато би трябвало да сплашиш някого с патрони, той може да бъде погубен. Това се случва на 24 март 2012 година на един от подсъдимите по делото „ Наглите ”. Кирил Кирилов с прякорите Монтанския и Шкафа, се прибира към дома си в столичния квартал „ Младост “. Ден по-късно той би трябвало да даде показания и приятелите му се притесняват, че ще пропее за отвличанията и убийствата. Пращат стрелци не със задачата да го унищожават, а единствено да го предупредят да си затваря устата, считат криминалисти. Така патроните застигат 39-годишния мъж пред бл. 353. Двама убийци причакват жертвата и откриват огън против нея към 21,45 ч, а в 21,58 ч дамата, с която Шкафа живее на фамилни начала, звъни на тел. 112 и оповестява, че е прострелян. 

Шкафа се прибирал у дома  и е бил спокоен и без защита. Той оставил колата на паркинга и когато тръгнал към блока против него изскочили убийците. Те почнали да стрелят, само че не в торса или главата, а единствено в краката на жертвата. От осем патрона, единствено три улучили Шкафа в крайниците. Първият изстрел бил гибелен, тъй като прекъснал артерия на бедрото.

Кирил хукнал да бяга, с цел да се избави от убийците и от усилието изгубил доста кръв. Той е тичал на зиг-заг съвсем 150 метра до блока, в който живее, открили по-късно проверяващи. По пътя получил другите две рани в краката и паднал в тревата. След това нарушителите хукнали да бягат, а Кирилов съумял да звънне на дамата, с която живее на фамилни начала. След нейния вик за помощ пристигнали екипи от Седмо РПУ и кола за спешна помощ, само че било към този момент късно. Около 22,05 ч Кирил умрял от кръвозагуба.

Стрелбата била чута от съседите му от блока. Те настояват, че изстрелите били 7-8, чули се и крясъци. Никой от тях обаче не посмял да излезе на открито, до момента в който не пристигнала полицията. На мястото са конфискувани материални доказателства. Намерени са гилзите, по които е открито, че оръжието е 9-милиметрово. То не е открито. Според очевидци от блока, които са гледали през прозорците, откакто чули изстрели, двамата мъже са избягали пешком. Много евентуално е трети човек да ги е чакал в автомобил някъде наоколо, с който убийците да се изчезнали от мястото. Минути откакто е бил подаден сигналът униформени в цяла София са проверявали возилата наред, само че не са попаднали на нарушителите.

Според първичните данни, Кирилов се е прибирал от значима среща, обвързвана с делото „ Наглите ”. Прокуратурата искаше 15 години затвор за Шкафа, който бил не е просто силовак в групировката, а дясната ръка на един  от босовете -  Прокопи Прокопиев – Културиста. Кирилов се колебаел дали да даде показания против бандата и да стане предпазен очевидец, като по този метод отърве пандиза и евентуално е ходил да се съветва по какъв начин да стане това. Той е съзнавал, че сходно решение е еднакво на смъртна присъда и упорствал да го пратят под непозната идентичност някъде зад граница.



Прокопи Културиста в бандата на „ Наглите “ им бил директният началник.

Шкафа е бил обект на външно наблюдаване от страна на Министерство на вътрешните работи след излизането си от пандиза. Той обаче е засякъл друга кола, нямаща общо с вътрешното ведомство, която го следи непрекъснато. Близки до Кирилов настояват, че той е видял номерата на джипа, който е карал след него през последните 2 седмици. Той се тормозил, тъй като считал, че в случай че го наблюдават служители на реда, те биха сменяли колите, с които го вършат. Според криминалисти, Киро е познавал стрелеца, на който извикал: „ Боклук ”. Той бил сигурен, че ще оцелее, когато се обадил на дамата, с която живее, тъй като бил ранен единствено в краката.

През 2011 година съдът изменил мярката за неотклонение на Шкафа в най-леката мярка „ подписка “, защото по това време той излежава 14-годишна присъда в пандиза във Враца. След като излязъл оттова, Кирилов останал на независимост, тъй като прокуратурата не поискала да му бъде натрапен арест.

Версията по случая е за заплашване, тъй като даже след застигането на ранения Киро, убийците не са стреляли смъртоносно. Ако не е била раздрана  артерия му, той е щял да живее, са безапелационни лекари. Друга версия твърди, че Шкафа е трябвало да бъде погубен, само че по него са стреляли непрофесионалисти. Те биха могли да бъдат наети от някоя от жертвите на „ Наглите ”, които нямат огромни връзки измежду наемните убийци и по тази причина са попаднали на наркоманчета, на които е платено с жълти стотинки или дози дрога. Третата версия е, че по този метод е трябвало да се спре и проточи делото „ Наглите ”.

Членовете на бандата за отвличания носят до един прякори, прикрепени, към имената им още в най-ранните детски години. От съображения за сигурност обаче, когато си говорели по телефона, те не ги споменавали, наричали с неутралните обръщения като „ брато “ и „ копеле “. Кирил Кирилов - Шкафа бил кръстен по този начин от приятелите си, когато почнал съществени занимания с културизъм. От анаболите, другояче хърбавия юноша, станал истински великан и завоювал уважителното название. Детския му прякор бил Монтанския – на града, в който е роден и в който почнал кариерата си на престъпник. Той обаче повече харесвал да му викат Шкафа, тъй като от дребен мечтаел да има мускулесто тяло.

Замесен в грабежи в Дивия Северозапад
Бяга от Съдебната палата в Монтана
Според криминалисти, Шкафа бил забъркан съвсем във всички огромни грабежи в Монтанско. През 2001 година той избягал от Съдебната палата в града, където го водели под ескорт за остаряло дело. Докато чакал да влезе в правосъдната зала, той блъснал охраняващите го служители на реда и избягал по стълбите. След това безусловно повалил с юмруци няколко съдии и прокурор и хукнал към гарата. На крайник била вдигната цялата полиция и бил хванат. Бойното му кръщение било през 1994 година, когато дружно с локални мутри потрошили с бухалки бар „ Космос ” в Берковица. При багра бил погубен млад мъж. По-късно Киро дружно с авера си Прокопи Културиста ограбил обмен бюро в Монтана. След този случай двамата влезнали в пандиза, където дружно си пазели гърба, а Прокопи станал на Киро нещо като началник.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР