Още едно тяло беше открито днес в развалините на две

...
Още едно тяло беше открито днес в развалините на две
Коментари Харесай

Шеста жертва откриха под развалините на рухнала сграда в Марсилия

Още едно тяло беше намерено през днешния ден в руините на две здания, рухнали във френския град Марсилия, заяви градският прокурор Ксавие Тарабьо, представен от Българска телеграфна агенция. С него жертвите на бедствието стават шест.

Той сподели, че претърсването на руините продължава, защото в постройките, сринали се в понеделник сутринта, може да е имало до осем души. Едната постройка е била изоставена и празна, само че в другата, директно до нея, е имало хора, живеещи чартърен.

Тарабьо уточни, че към този момент не е изяснено коя от постройките е провокирала сриването и каква е била повода.

Градските управляващи, които наложително са придобили изоставената постройка, са ѝ създали подробен оглед преди седмица и не са видели следи от нелегално настанили се в нея хора. Назначен от съда специалист е направил оглед на населяваната постройка предишния месец, откакто наемател се оплакал от цепнатина във входа. Тогава специалистът разпоредил неотложно да се извърши ремонт. Не е ясно дали този ремонт, включващ подсилване на партерния етаж, е било осъществен.

Часове преди сриването е имало тревожни признаци, а обитателка позвънила на пожарникарите, с цел да алармира, че пукнатината в жилището ѝ се усилва. Малко по-късно обаче дамата се обадила още веднъж и споделила, че не се нуждае от помощта на противопожарната работа.

Друг наемател се обадил същата заран на работодателя си и му споделил, че вратата на жилището му е като че ли заклещена и той не може да я отвори, а трети не могъл да затвори вратата си на излизане.

Прокурорът не посочи дали тези наематели са измежду оживелите или измежду жертвите на нещастието. Той сподели единствено, че до момента са разпознати три тела.

Двама наематели описват по какъв начин преди няколко дни решили да се изнесат, откакто видели, че стените стартират да поддават, а вратите да не могат да се отварят. По-рано "Ла прованс " заяви, че спасителите, на които им се наложи да съборят трета постройка, която също беше пред сриване, са сложили лазерни детектори на други две здания в съседство, с цел да се разбере незабавно, в случай че и те стартират да се срутват.

Спасителите не престават да работят без спиране - разкопават с лопати и с ръце, сподели началникът на противопожарната работа в Марсилия Шарл-Анри Гари пред електронната медия "Франсенфо ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР