Още едно голямо име от най-новата футболна история на света

...
Още едно голямо име от най-новата футболна история на света
Коментари Харесай

Иконата на Челси Флоран Малуда идва за Мача на Надеждата, организиран от Стилиян Петров

Още едно огромно име от най-новата футболна история на света реши да поддържа " Мача на Надеждата " на 6 септември в София. Това е Флоран Малуда, който направи име в Лион (Франция) и Челси. Двубоят се провежда от фондация " Стилиян Петров ", а събраните средства ще бъдат употребявани за възстановяване на изискванията за лекуване на онкологични болести в България.

Флоран Йохан Малуда е роден на 13 юни 1980 година в Кейн, столицата на Френска Гияна. Там стартира да играе, само че е видян от скаути на Шатору и се мести в Париж. Дебютира едвам на 16 години в Лига 2. Мести се в елитния Гингам, където си партнира с Дидие Дрогба. Този дует занапред ще покори света. Преминава в Олимпик (Лион), който е станал два следващи сезона първенец на Франция. С Жуниньо, Майкъл Есиен, Грегори Купе и Мамаду Диара. Налага се като ляво крило и с него серията на Олимпик (Лион) от две нараства на шест следващи трофеи след тези през 2004, 2005, 2006 и 2007 година В композиция със суперкупите през 2003, 2004 и 2005 година

На 8 юли 2007 година президентът на Лион Жан-Мишел Ола афишира, че е приел офертата на Челси за Малуда. Според осведомени става въпрос за 17 милиона евро. Там още веднъж се събира с Дрогба. И се стартира. Шампионска купа през 2010 година Три купи на Англия (2009, 2010 и 2012 г.) и една суперкупа (2009 г.). Печели Шампионската лига през 2012 година, а през 2008 година е финалист.

На 30 юни 2013 година е освободен от Челси. И на 17 юли подпива с турския Трабзонспор. Заплатата му е 2,5 милиона лири. На 12 септември 2014 година се завръща във Франция след 7 години, с цел да играе за Мец.

Роберто Карлош притегля Малуда в Суперлигата на Индия на 23 август 2015 година, като отборът стига до 1/2-финал в плейофите. През януари на идната година отива в египетския Уади Дегла, с цел да поддържа форма за индийското първентво. Той оказва помощ на отбора да стигне по пето място в класирането и до 1/4-финал за купата. През идващия сезон на Делхи Дайнамос е капитан на тима и още веднъж стига до 1/2-финал на шампионата.

След като е без тим за 6 месеца през януари 2018 година подписва с Диферданж от Люксембург. Контузиите към този момент го застигат и изиграва единствено 5 мача, само че с 3 асистенции в тях.

Дебютира в националния тим на 17 ноември 2004 година в контрола против Полша. Твърд титуляр на международното през 2006 година, с цел да загуби оня необикновен край от Италия след дузпи и червен картон за Зинедин Зидан за незабравимия удар с глава на Марко Матераци. Точно Малуда създаде дузпата, вкарана от Зизу в постоянното време. На международното през 2010 година в Южна Африка вкарва единствения гол за Франция при 1:2 от домакините. Първенството приключва с отпадане в груповата фза след 0:0 с Уругвай и 0:2 от Мексико. След него става капитан на отбора поради наказването от 5 мача на Патрис Евра. В състава е и за европейското след 2012 година след което завършва кариерата си в националния отбор след 80 мача и 9 гола.

През юни 2017 година Малуда облича националната фланелка на родината си, откакто 5 години не е викан и играл за Франция. И записва 4 мача и за Френска Гвиана, преди ФИФА да го спре да играе за този тим.

В тима на задграничните звезди ще играят още Коло Туре, Гари Кейхил, Максуел, Патрик Бергер, Юри Джоркаеф, Гарет Бари, Гайска Мендиета, Рой Кийн, Хенрик Ларсон, Робер Пирес, Луис Гарсия, Неманя Видич, Карл Икеме, Алън Хътън, Джо Коул, Шей Гивън, Стюърт Даунинг, Ашли Йънг, Ричард Дън и Джеймс Колинс. Отборът е поверен на легендата Мартин О`Нийл.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР