Още едно депо с боклук, вероятно дошъл от Италия, се

...
Още едно депо с боклук, вероятно дошъл от Италия, се
Коментари Харесай

Италиански боклук бе засечен и във Враца

Още едно хранилище с отпадък, евентуално пристигнал от Италия, се ревизира от ДАНС и Регионална инспекция за опазване на околната среда, този път във Враца. Проверката е формирана по сигнал на бТВ, която пък е била известена от фенове.

Порталът на ул. " Складова " е отворен и до отпадъка се стига без проблем, а наематели и клиенти настояват, че нямат общо. На място има над 50 тона използвани тонер касети от принтери. Част от тях са пакетирани, а други – не. Отпадъкът се складира там от ноември. Според етикетите на контейнерите и чувалите идва от Италия и не е рисков.

”По предварителна информация по документите, които прегледахме, са неопасен боклук, само че занапред ще изясним кой е притежателят на площадката и на отпадъците”, изясни пред малкия екран Христо Христов, шеф на РИОСВ-Враца.

Стопаните на площадката - татко и наследник Ангелови, настояват, че боклукът не е техен, а на компания, с която сключили контракт за предпазване. Площадката обаче не е лицензирана, както е по закон.

”Проблемът е, че тя не е записана в Регионална инспекция за опазване на околната среда, няма подобен публикуван документ за предпазване, за което компанията ще си понесе санкцията”, изясни Христов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР