Още едно ченге бърка произволен предмет с оръжие

...
Брандън Коул е последният чернокож, умрял от ръцете на полицай,
Коментари Харесай

Брандън Коул е последният чернокож, умрял от ръцете на полицай, който е сбъркал случаен предмет с оръжие. Виждали сме полицейски стрелби в резултат на това, че полицията бърка телефони, портфейли и дори сандвич от Subway за пистолет. Този път „оръжието“ наистина беше оцветяващ маркер.

По-рано този месец съсед се обади на 911, за да съобщи за домашен спор между Коул, съпругата му и малкия му син. Според , обаждащият се твърди, че жена вероятно е била избутана от инвалидна количка и Коул се опитва да нападне сина си. Кадри от телесна камера, публикувани в понеделник, показват как полицаите пристигат на мястото и забелязват жена, седнала на бордюра до инвалидна количка.

Прочетете повече

Освен Хали Бейли, тук има и други чернокожи Актьори и герои на Disney, които обичаме

Още чернокожи знаменитости, за които не подозирахте, че са свързани

Чернокожо поколение Z, подлудявате шефа си

15 Безценни черни моменти в Twitter, които си струва да запомните [Актуализирано]

„Недейте, не вадете пистолета си срещу съпруга ми, моля“, чу тя да казва на ченгетата.

Жената след това помоли за линейка, но беше прекъснат от Коул, който нередно викаше насред улицата. След това той извади предмет от автомобила си: маркер. Въпреки това, един полицай каза на диспечер, че Коул държи нож.

След това Коул „зае агресивна позиция“, държейки маркера по „заплашителен начин“, както е описано от Cmdr. Мат Кларк. Миг по-късно ситуацията ескалира.

Прочетете повече от

„Да вървим“, извика той. Той тръгна към един полицай, който се отдръпна и след това стреля с електрошоков удар по него. Полицията вярва, че само една сонда на Taser е ударила мъжа и по-малко смъртоносното оръжие не го е спряло.

След това Коул се обърна и се нахвърли срещу другия полицай, който го застреля. Писъците на съпругата му се чуват на записа на камерата.

Кларк каза в понеделник, че полицаят се опасявал, че Коул ще я изпревари и ще я намушка. Тя го застреля, когато беше на няколко крачки от него; малко дете и възрастен стояха непосредствено зад Коул.

Въпросният полицай не е идентифициран от отдела, но според видеото ченгето изглежда е жена. Изглежда отделът трябва да разгледа няколко неща - самото убийство и дали наистина е имало домашно безпокойство, преди да пристигнат, се казва в доклада. Окръжната прокуратура на Денвър ще реши след разследването дали полицаят трябва да бъде повдигнат обвинения за убийството.

Заместникът, който уби Фредерик Кокс, след като лъжливо заяви, че е имал огнестрелно оръжие, не беше изправен пред обвинения. Полицаят, който уби Стефон Кларк, след като обърка телефона му с пистолет, не беше повдигнат обвинение. Нека видим как се развива тази случка.

Още от The Root

Свирепи жени: Най-лошите чернокожи жени в телевизията

Най-богатите чернокожи в света

24 политически Карени, които трябва да седнат някъде

Регистрирайте се за бюлетина на The Root. За последните новини, Facebook, Twitter и Instagram.

Щракнете тук, за да прочетете цялата статия.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР