Още една стъпка към превръщане на Банско в Smart city“

...
Още една стъпка към превръщане на Банско в Smart city“
Коментари Харесай

Зоната за платено паркиране в Банско се модернизира


Още една стъпка към преобразяване на Банско в „ Smart city “ - софтуерно съвременна градска зона, бе направена посредством инсталирането на паркомати на основни места в града.
Първите четири устройства са инсталирани на ул. “Цар Симеон “ на т. н. Стара автогара, на същата улица до входа на градския парк, на кръстовището на ул. “Иконом Чучулайн “ с ул. “Хан Аспарух “ и на ул. “Питу Гули “.
Плащането посредством паркомата допустимо с карти Visa, Master Сard, American Express, Union Pay, JCB, Bancontact и с български монети от 10 ст., 20 ст., 50 ст. 1 лева и 2 лева Плащането се прави посредством системата myPOS и се регистрира от ФУВАС. Чрез тъчскрийна на паркоматите може да бъде определено времетраенето на престоя на колите, като цената за час остава 1. 20 лева с Данък добавена стойност. При проблеми с работата с устройството, жителите могат да се обаждат за подпомагане на телефон 070013007.
Другото изобретение е сканирането на QR-code за възнаграждение на престой, като на десетки места в града са сложени стикери с кода.
Плащането за паркинг е допустимо с въведените по-рано PayPark, URBO и SMS.
Чрез приложение, общинските чиновници в синята зона ще могат да ревизират всяко заплащане, както и всеки автомобил в какъв режим на паркиране е. Касовото заплащане на талони също е годно.
Жителите и гостите на гр. Добринище могат да заплащат такса за престой на коли посредством QR-code и SMS.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР