Още една седмица имат училищата в Пловдив и областта да

...
Още една седмица имат училищата в Пловдив и областта да
Коментари Харесай

30 0000 лв. за пловдивски училища по проект

Още една седмица имат учебните заведения в Пловдив и региона да завоюват финансиране за реализиране на лични планове за възстановяване уменията за учене и социално-емоционалните компетентности на своите ученици чрез  стратегия “Учим дружно ” на фондация “Заедно в час ”. Максималният размер на финансиране за утвърден план е до 30 000 лева , а за програмата могат да аплайват всички общински и държавни учебни заведения в България с възпитаници в прогимназиален стадий.

учебните заведения би трябвало подадат своите планови предложения до 10 май 2023 година на уеб страницата https://zaednovchas.bg/uchim-zaedno/  

“Учим дружно ” се осъществя за втора година от фондация „ Заедно в час ” с финансовата поддръжка на Фондация „ Америка за България ”. Програмата цели да подтиква учебните заведения да предложат и приложат работещи решения, които способстват за превъзмогване на съответни провокации в просветителната система с директно влияние върху уменията и триумфа на учениците. Най-добрите планове ще получат финансиране и поддръжка за реализация от програмата. Тази година сътрудници на „ Учим дружно “ са също Институт за проучвания в образованието и уеб страницата prepodavame.bg.

Какви са изискванията за участие 

За програмата тази година могат да аплайват държавните и общински учебни заведения в България с възпитаници от 5. до 7. клас. Одобрените планове би трябвало да бъдат изпълнени в рамките на  идната образователна година (2023/2024). Проектите могат да се подават независимо или в партньорство с друго учебно заведение или организация (читалище, неправителствена организация, музей и др.). Предимство в процеса на оценка получат концепциите, които имат явен проект и визия за стабилно развиване и след привършване на плана.

Програмата търси планове и действия, които могат да се ползват необятно в системата на образованието и дават отговор на следните критерии:
Развиват социално-емоционални умения на учениците. Помагат за регулирането на напъните на учениците. Насърчават ученето в съдействие със съученици. Насърчават търсенето и предлагането на спомагателна помощ от учители.
Проектите за стратегия “Учим дружно ” би трябвало да са ориентирани точно към възпитаници от 5. до 7. клас през образователната 2023/2024 година, в това число възпитаници с ниски университетски резултати и постоянно неявяване от учебно заведение. Всеки учебен план би трябвало да дава отговор на най-малко един от трите целта, които имат директна връзка с развиването на социално-емоционални умения в учениците – „ Регулиране на напъните “, „ Съвместно учене “ и „ Търсене на помощ “. Едно учебно заведение може да кандидатства единствено с един план, който обгръща един или повече цели.

На уеб страницата на програмата има оповестена подробна информация, видеа с насоки и опция за приемане на спомагателна информация.

Финансираните планове от  “Учим дружно ” до момента 

През предходната година шест учебни заведения от разнообразни области на страната реализираха планове, които способстват за наваксване на пропуските от пандемията с поддръжката на стратегия “Учим дружно ”. Финансирани бяха планове на ОУ “Христо Ботев ”, с. Румянцево, обл. Ловеч, ПМГ “Проф. Емануил Иванов ”, гр. Кюстендил, ОУ “Васил Левски ”, гр. Разград, ОУ “Светлина ”, с. Тополица, обл. Бургас, СУ “Климент Охридски ”, гр. Варна и 77 ОУ “Св. св. Кирил и Методий ” кв. Филиповци, гр. София.

В програмата през предходната година бяха получени общо 110 кандидатури от учебни заведения. Всички те бяха прегледани и оценени от експертно жури. Шестте учебни заведения финалисти най-силно впечатлиха журито и получиха финансиране в общ размер на близо 300 000 лева.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР