Още една промяна в британското правителство. След като вчера министър-председателят

...
Още една промяна в британското правителство. След като вчера министър-председателят
Коментари Харесай

Още една промяна в кабинета на Тереза Мей

Още една смяна в английското държавно управление. След като през вчерашния ден министър-председателят Тереза Мей разгласи кои министри си потеглят от нейния кабинет, тази нощ стана ясно, че министърът на образованието Джъстин Грийнинг е подала оставка, заяви Българска национална телевизия.

Дълга среща нощес сред министър-председателя Тереза Мей и министъра на образованието Джъстийн Грийнинг и една оставка. Според някои информации Грийнинг не е приела намаляване в министерството и е предпочела да си тръгне от държавното управление в Лондон. Вероятно мястото ѝ ще заеме досегашният ѝ заместител.

По-рано оставка подаде и английският министър за Северна Ирландия Джеймс Броукъншайър. Той посочи здравословни аргументи и ще бъде сменен от Карън Брадли, която до момента бе министър на цифровите технологии, културата, медиите и спорта.

Една от най-ключовите промени в кабинета е тази на първия вицепремиер Деймиън Грийн. Той бе заставен да подаде оставка, след скандал с нецензурен фотоси. На мястото му сяда досегашният министър на правораздаването Дейвид Лидингтън, само че той няма да носи купата първи вицепремиер, а държавен секретар.

Министрите " тежка категория " в кабинета, които са на първа линия в договарянията сред Лондон и Брюксел, резервираха постовете си. Това за министърът на финансите Филип Хамънд, министърът на външните работи Борис Джонсън, министърът за Брекзит Дейвид Дейвис и министърката на вътрешните работи Амбър Ръд.

Според английски медии Тереза Мей може да сътвори нов пост на министър, претрупан с подготовката на Англия за възможна липса на финално съглашение с Брюксел.

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР