Още една потискаща новина за наемателите в Лондон, които трябва

...
Още една потискаща новина за наемателите в Лондон, които трябва
Коментари Харесай

Ръст от 25% в цените на наемите на жилища се предвижда в европейската столица с едни от най-скъпите имоти в света

Още една потискаща вест за наемателите в Лондон, които би трябвало да се оправят на пазар с едни от най-скъпите парцели в света: месечните разноски за наем ще се покачат два пъти по-бързо от цените на жилищата до края на 2026 година Това демонстрират данни, оповестени в понеделник от лондонската организация за недвижими парцели Hamptons.

Между 2023 година и 2026 година се чака наемите в града да скочат със забележителните 25%. Междувременно за същия интервал от време продажните цени на парцелите е евентуално да се покачат с 11,5%, показва брокерската компания, представена от Mansion Global.

" Можем да твърдим, че желанието на Bank of England да потуши инфлацията е засегнало бранша на наемите по-силно от която и да е друга част от жилищния пазар ", разяснява Анейша Беверидж,която управлява изследванията в Hamptons, като напомня 14-те поредни покачвания на лихвите от централната банка от декември 2021 година
 Жилищните наеми в Лондон за първи път удариха 2 800 евро
Европейската столица, в която жилищните наеми за първи път удариха 2 800 евро

Цените на желаните наеми от наемодателите са се нараснали с 14% на годишна база

По думите й въздействие оказват и дълготрайни проблеми с предлагането, съчетани с възходящите разноски на наемодателите. Това оказва напън върху наемите. Ето за какво " чакаме наемите да продължат да порастват през идващите няколко години ", прибавя Беверидж.

И освен в столицата - в цяла Англия се чака наемите да набъбнат с 25% до 2026 година, пет пъти по-бързо от стойностите на продажбите, които се чака да скочат с 5,5%.
 Жилищната рецесия в Лондон се утежнява
Жилищната рецесия в Лондон се утежнява

Продажбите на нови жилища са се свили с 39% през първото тримесечие

Англия регистрира растеж на наемите народен мащаб с близо 10% единствено през юли, който беше 27-ия следващ месец на нарастване на наемите с над 5%, се споделя в отчета.

Недостигът на жилища чартърен, както и възходящите разноски на наемодателите са най-големият фактор за растежа на цените и ще продължат да оказват напън върху наемите.
 В окаяно положение, само че на цена от £200 милиона: за толкоз се продава най-скъпият парцел в Лондон
В окаяно положение, само че на цена от £200 милиона: за толкоз се продава най-скъпият парцел в Лондон

Имението е издигнато сред 1985 и 1987 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР