Още една оставка на партиен лидер, участник във властта, е

...
Още една оставка на партиен лидер, участник във властта, е
Коментари Харесай

И конгресът на Да, България ще преизбира лидера в оставка Христо Иванов

Още една оставка на партиен водач, участник във властта, е на път да бъде отхвърлена.

Лидерът на " Да, България " Христо Иванов е поел по пътя на председателката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Макар че Иванов е в оставка от ноември поради " извънредно неприятния " резултат на партията, по думите му, той се оказа единственият номиниран претендент за поста.

Друга номинация в партията няма подадена, а срокът изтече на 9 януари. Номинациите се вършат от локалните структури. Също те отхвърлиха да установяват и оставката на соцлидерката, като подеха подписки да я отхвърлят на конгреса, което се и случи с превратно тълкувание на устава.

На 29 януари Националната конференция на Да, България " би трябвало да избере ръководител и управление на партията.

Кандидатите за членове на Националния съвет са 134-ма, измежду които са досегашните - депутатката Антоанета Цонева и министърът на Демократична България Божидар Божанов и други

Общинският консултант Методи Лалов, който от месеци насам упреква в авторитарност управлението, пък бе изключен в наверечието на партийния конгрес. Според него самия това е направено, с цел да му бъде запушена устата и да не се чуят обществено рецензиите, които той насочи към управлението и доближените до водача в оставка.

След изключването му от партията Лалов стана самостоятелен общински консултант в СОС-София.

По правилник Съветът се състои от ръководителя на " Да, България " от не по-малко от 50 членове, определени от Националната конференция. В момента Съветът е от 79 партийци, в това число ръководителя. На идния конгрес се чака да бъдат направени промени в устава.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР