Още една операция предстои в понеделник на петокласника от Перущица,

...
Още една операция предстои в понеделник на петокласника от Перущица,
Коментари Харесай

Майката на пострадалия ученик: Не може да се оставят въглени там

Още една интервенция следва в понеделник на петокласника от Перущица, който пострада от изхвърлена плам от казан в двора на ОУ " Петър Бонев “ в Перущица. Това заяви за Plovdiv24.bg майката на Александър Пепи Тотова – Коловска. Тя описа, че при единия крайник на детето изгарянето е много надълбоко, а лекарите се притесняват, че е наранено и сухожилието. Днес са му били оперирани и двата крайници. В момента детето излиза от анестезия.

Изгарянията са от 2-ра и 3-та степен, потърпевши са и двата крайници. Травмата не е по ходилото, а на глезена. Детето ще бъде следено от лекарите в Клиниката по изгаряния към УМБАЛ “Св. Георги “ и в случай че би трябвало ще му бъде направена и пластична интервенция.

" Според мен виновност има и шефът на учебното заведение, както и огнярът “, сподели майката. Жарта е трябвало да бъде загасена, не може въглени да се оставят по този начин! Още повече, когато мястото, където се изхвърлят е в двора на учебното заведение, там където децата играят. Директорът бил предупреждавал, че това място е неразрешено за игра, само че децата са любопитни, а когато им се не разрешава - още повече “, сподели Пепи Тотова.

Инцидентът е станал в огромното междучасие, когато би трябвало дежурни учители също да има в двора, с цел да следят децата.  

Когато Александър е попаднал в тлеещата плам, са се запалили чорапите и обувките му и той е почнал самичък да ги смъква. Тогава е потърпевша и едната му ръка, описа още майката.

Това не е единствен случай. Преди година друго дете, от ромски генезис също е потърпевшо. При неговия случай са били изгорели краката му на ходилото.

" Притеснено ми е доста и желая детето ми да се оправи, това е най-важното в този момент “, сподели още Пепи Тотова.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР