Още една нискотарифна авиокомпания започва да извършва полети от и

...
Още една нискотарифна авиокомпания започва да извършва полети от и
Коментари Харесай

Летище Пловдив увеличава полетите си седмично

Още една нискотарифна самолетна компания стартира да прави полети от и до летище Пловдив от ноември, осведоми. Това ще даде още по-голям подтик на туризма и стопанската система в района, предвиждат в града под тепетата.

В момента от летище Пловдив се извършват единствено два полета седмично до Лондон. Съвсем скоро това ще се промени като с изключение на до английската столица ще може да се лети и до немските градове Дортмунд и Меминген.

" Това е добра вест за целия район, за цяла Южна България. Това e извънредно значима инвестиция. Летище Пловдив в никакъв случай не е имало в цялата си история толкоз полети седмично ", сподели Спас Шуманов, член на борда на шефовете на летище „ Пловдив “.

Отделно от това друга нискотарифна компания от октомври стартира да извършва полети до Дъблин.

" Аз съм от Пловдив, само че пребивавам и работя в Дъблин и много постоянно пътувам дистанцията. Включително се върнах с колата, което ми лиши три дни, а и при всички положения въвеждането на новата линия е улеснение ", споделя Петър Петров.

Прогнозите на експертите са, че новите полети ще допринесат за развиването на другите типове туризъм в района и на стопанската система като цяло.

" От една страна приказваме за доста добра съгласуваност както за града, по този начин и за района и за бизнес. От друга страна е опцията на тези хора да посетят две от главните съставки на туристическия бранд на града - културно-историческия туризъм и събитийния туризъм ", сподели Пламен Панов, зам.-кмет " Култура, археология и туризъм ".

От летището водят договаряния и с други европейски самолетни компании. Сред тях и национални превозвачи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР