"Още една наша победа за личната свобода срещу авторитарната власт".

...
"Още една наша победа за личната свобода срещу авторитарната власт".
Коментари Харесай

 Нинова с коментар за решението на Конституционния съд за следенето на телефоните на карантинираните

"Още една наша победа за персоналната независимост против властническата власт ". Така е коментирала водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова  Корнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от Българска социалистическа партия, член на Парламентарната група на Коалиция за решението на Конституционния съд от през днешния ден, че службите нямат право да наблюдават телефоните и кореспонденцията на хора, които са сложени под карантина, оповестява пресцентърът на Българска социалистическа партия.

Конституционният съд беше сезиран от депутати от Българска социалистическа партия, че с измененията, които ще не престават да работят след края на изключителното състояние, отварят порти за всеобщо следене на хората и злоупотреби.

В поста си във Facebook Нинова конкретизира: "Правомощията на Министерство на вътрешните работи за следене по данни от телефонни разпечатки, имейли и други на заболели и заразоносители за наложително вкарване в болница или слагане под изолираност без авансово правосъдно решение и без времево ограничаване, през днешния ден бяха оповестени от Конституционния съд за противоконституционни. Това стана по искане на 63-ма депутати от "БСП за България " за нарушение правото на персонален живот и на тайната на кореспонденцията ".

Председателят на българските социалисти се обръща към народните представители от левицата с думите "Колеги депутати, приветствам ви. Това е още една наша победа за персоналната независимост против властническата власт ".


Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР