Още една държава от групата БРИКС обяви, че ще спази

...
Още една държава от групата БРИКС обяви, че ще спази
Коментари Харесай

Външният министър на Бразилия: Ако Путин дойде на БРИКС го чакат усложнения, Желязната завеса се спуска

Още една страна от групата БРИКС разгласи, че ще съблюдава отговорностите си към Международния углавен съд (МНС), във връзка заповедта за арест на съветския президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9941
Южна Африка към този момент предизвести Путин да не идва за срещата на върха на БРИКС това лято, откакто на 17 март съдът в Хага го разгласи за търсене поради военни закононарушения в Украйна.

Сега същото стори Бразилия – посредством външния министър Мауро Виейра.

В изявление за Metropoles, той съобщи, че страната ще извърши отговорностите, произлизащи от основополагащия документ на МНС – Римския статут. Тоест Бразилия е подготвена да арестува Путин, в случай че той стъпи на нейна територия, написа actualno.

Над 130 страни в света са подписали интернационалното съглашение, като измежду тях не са Русия, Съединени американски щати, Украйна, Китай, Индия Израел и други

Виейра уточни в изявлението, че Путин го чакат „ затруднения “, в случай че стъпи в Бразилия, и добави, че „ желязната завеса “ се спуска. Според него заповедта за арест на Путин „ би трябвало да се преглежда в подтекста на откритата процедура “, с която Бразилия би желала да се запознае по-подробно.



Припомняме, че Путин е търсен поради противозаконното депортиране на над 16 хиляди украински деца. Съдът в Хага издаде заповед за арест и на съветския детски омбудсман Мария Лвова-Белова. БРИКС е наименованието на група страни с въздействие в интернационалната стопанска система - съставлява акроним от имената на Бразилия, Русия, Индия, Китай и Република Южна Африка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР