Още една българска следа на . Тихомир Христозов от Пловдив

...
Още една българска следа на . Тихомир Христозов от Пловдив
Коментари Харесай

Още една българска следа на оскарите: Тихомир Христозов композира музиката за "Пинокио"

Още една българска диря на. Тихомир Христозов от Пловдив композира музиката към " Пинокио " на Гийермо дел Торо, който завоюва статуетката в категорията за най-хубава анимация.

Пред Тихомир споделя, че е очаквал филмът да завоюва премия. Анимацията споделя по друг метод историята на Пинокио. Обръща се огромно внимание на вътрешния свят на момчето и точно тази духовна страна на кино лентата е спечелила Тихомир.

Спомня си по какъв начин една заран е получил имейл, че са харесали музиката му за филмовия откъс на " Пинокио ". Получава комплимент от самия Александър Десплат - главния композитор на " Пинокио ", притежател на " Оскар " за музиката си към " Формата на водата ".

Българинът въпреки всичко е трябвало да преработи музиката. Използвал е звуци на рязане на дърво и завинтване, с цел да пресъздаде по какъв начин Джепето конструира Пинокио. Комбинира това със симфоничен оркестър и акордеон.

 Анимацията на Гийермо дел Торо споделя по друг метод историята на Пинокио.
© iMDb

Анимацията на Гийермо дел Торо споделя по друг метод историята на Пинокио.

Това не е първото присъединяване на българина в холивудски продукции. Негова музика е употребена във филми и сериали като " Междузвездни войни ", последния филм от поредицата " Бързи и гневни ", " Годзила 2 ", " Игра на тронове " и " Къщата на дракона ". Често дилемите, които му дават, са с доста къси периоди за осъществяване. Получава имейл сутринта и до вечерта би трябвало да е подготвен. " Ако си подготвен - влизаш в играта, в случай че не - навън си ", споделя Христозов.

Любопитно е, че макар работата си за Холивуд, той в никакъв случай не е ходил там. Продължава да живее в Пловдив и комуникира с холивудските продуценти по имейл. Практиката е да основава музика и звукови дизайни, които включва в тематични каталози. След това някой в Холивуд си харесва нещо и го включва в филмовия откъс, рекламата или в самия филм.

Тихомир приключва Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив. Започва да прави композиции още на 10 години, а когато гледа " Титаник ", филмовата музика става огромната му пристрастеност.



Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР