Още един успешен сезон за Академия Славия отмина, в който

...
Още един успешен сезон за Академия Славия отмина, в който
Коментари Харесай

Нов успешен сезон за Академия Славия

Още един сполучлив сезон за Академия Славия отмина, в който младите слависти направиха доста значими стъпки в развиването си като футболисти.
В елитните групи U19, U17, U15 Академия Славия записа влиятелни триумфи, подплатени с положителни игри. При старшата възраст беше завоювана купата и купата на страната. След изиграването на дуелите тимът приключи на челното първо място с 48 точки и голова разлика 56-19. Бяха записани 18 следващи мача без проваляне, 15 от които са победи. Триумфът с Купата на страната в тази възраст дава право на присъединяване в младежката Шампионска лига, като първите мачове ще се проведат в средата на септември и до зимата има два предварителни кръга. От този тим в течение на сезона доста играчи имаха опция да упражняват с първия състав и да се приближат до експертите. Мартин Сораков и Борис Димитров стартират втората си година при мъжете, Мартин Георгиев поема в посока към гранда Барселона, където ще продължи своето развиване, до момента в който Кристиян Стоянов и Валентин Петров ги последваха и се подготвяха с първия тим за старта на шампионата в Първа лига. През зимата всекидневен дебют за “белите ” направиха още Наско Кехайов, Роберто Илиев, Чунг До.
При 17-годишните завършихме на пето място с 53 точки и голова разлика 66:36. От този тим няколко момчета взеха присъединяване в мачовете за състезание и Купата надлежно при 18 и 19-годишните. Четири момчета от тима са значима част от националния отбор на страната в тази възраст. Това са Роберто Илиев, Чунг До, Мартин Георгиев и Стефан Трайков. Самуил Стойнев също записа периодически изяви при започване на годината. Те записаха огромен триумф и класиране с националния тим на Европейското състезание, което се организира през май тази година. В новия шампионат огромна част от тези състезатели, дружно с 19-годишните ще образуват състава, който ще стартира присъединяване си във “В ” група. Подготовката на тима започва на 27-и юни (понеделник), а треньор на възрастовата група е Иван Иванов.
При 15-годишните още веднъж бе завоювано пето място, като тимът имаше действителен късмет за тройката до последния кръг. “Белите ” събраха точков актив от 60 пункта при голова разлика 86-36. Периодично в течение на сезона седем момчета от тази възраст бяха част от проектонационалния тим на страната. Младите слависти стартираха сезона с добра серия и три победи в първите три кръга против Ботев Пловдим, Етър и Звезденбург, само че отстъпиха против Лудогорец при гостуването си в Разград. Отборът сподели израстване и неизменност в огромна част от мачовете си през сезона. От новия сезон те ще се състезават в Зоналното състезание за родени 2006-2007 година, а треньор на възрастта ще бъде Светослав Колев, който до момента водеше 17-годишните. Тимът започва подготовката си на 25 юли.
При 16-годишните бе извоювано трето място в Зоналното състезание за родени 2005-2006 година. Съставът събра актив от 57 точки, а головата му разлика е 74-26. Отбора записа доста положителни резултати и сподели добра основа за предизвикването което му следва през тази година, а точно присъединяване в Елитната юношеска група до 17 години. За купата на страната в тази възраст тима доближи до четвъртфиналната фаза, където отстъпи на Лудогорец. Треньор на възрастта и през идващия сезон ще бъде Димитър Дерменджиев. В тази възрастова група Академия Славия беше показана от четирима състезатели, които по друго време през годината бяха част от националната гарнитура на страната ни. Отборът започва подготовката си на 4 юли.
При 14-годишните още веднъж бе извоювано петото място с 46 точки и голова разлика 55-30. За тази възраст това бе първата година, в която те играеха в публично състезание и Купа на страната. За Купата тимът доближи четвърфиналната фаза, където след оспорвани дуели не съумя да преодолее съпротивата на Черноморец. Периодично бяха извикани шестима състезатели в националните гарнитури – проектонационали. Треньор на възрастта през новия сезон ще бъде Кристиян Чолаков, който ще изведе тима в присъединяване му в Елитната юношеска група до 15 години. Отборът се събира за първа подготовка на 27 юни в понеделник.
Набор 2009 година ще стартира присъединяване в Зоналното състезание на БФС през новия сезон, а треньор на възрастта ще бъде Мариян Стоянов. Тимът започва подготовката си за новия сезон на 25 юли.
При подрастващите възрасти, тимовете от Академия Славия записаха присъединяване на голям брой шампионати, някои от които интернационалните и трупаха опит в мачовете под егидата на БФС. В тези възрасти няма публично класиране, за да се избегне “точкогонството ” и да се подтиква образованието на децата. В огромна част от шампионатите, на които взеха присъединяване, тимовете завоюваха купи и медали, които увенчаха положителните им игри. Всички сформира от тези възрасти ще стартират подготовката си на 1 август, а треньори на съответните възрасти през новия сезон ще са:
U13 – Николай Николов
U12 – Чавдар Славков
U11 – Михаил Захариев
U10 – Петър Димитров
U9 – Антонио Петков
U8 – Горан Йованов
Кондиционната подготовка на тимовете още веднъж ще бъде поверена на Трендафил Терзийски, Боян Бъчваров и Александър Петров, а за подготовката на вратарите ще дават отговор Милетко Христов и Емил Михайлов.
Директор на Академията е Ангел Славков.
Съществено беше и наличието на над 20 състезатели в другите национални тимове напролет на тази година, както и основаването на момичешки тим, воден от Лили Бирова, треньор и деен играч.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР