Още един ученик е задържан за отправени бомбени заплахи, съобщи

...
Още един ученик е задържан за отправени бомбени заплахи, съобщи
Коментари Харесай

Още един ученик е задържан за бомбени заплахи

Още един възпитаник е арестуван за отправени бомбени закани, заяви Българска национална телевизия и посочи, че ученикът е от Бургас. Момчето е арестувано късно в сряда (5 април) за 24 часа от чиновници на дирекция " Киберпрестъпност " към Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " (ГДБОП).

Младежът е употребявал анонимна пощенска услуга, като е изпратил десетки имейли с бомбени закани до учебни заведения в страната на 28 март и идващите дни.

 Министерство на вътрешните работи: Училищните шефове, разпускащи учениците след закани за бомба, ще носят отговорност Министерство на вътрешните работи: Училищните шефове, разпускащи учениците след закани за бомба, ще носят отговорност

От жилището на ученика са конфискувани мобилни телефони и компютърни конфигурации, употребявани за изпращането на заканите.

На 31 март полицията от София. На 1 април в Пловдив бяха. Също в Пловдив беше арестуван и 23-годишен мъж, който е престъпно проявен, който е работил настрана от учениците.

Преди дни основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров предизвести, че шефовете на учебни заведения, които своеволно разхлабен учениците след сигнал за бомба, ще носят административна отговорност.

стартира при започване на предходната седмица, като във вторник (4 април) минимум със закани. Университети също получиха имейли с бомбени закани.

Преди дни, че водещата версия на Министерство на вътрешните работи за всеобщите сигнали за бомба е хибридна офанзива, обвързвана с Русия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР