Още един срамен ден за България и българския парламентаризъм. Демонстрира

...
Още един срамен ден за България и българския парламентаризъм. Демонстрира
Коментари Харесай

Атанасова: Ще улесните всички, ако днес гласуваме две оставки - на правителството и на г-н Минчев

„ Още един неприличен ден за България и българския парламентаризъм. Демонстрира се прочувствена неустойчивост от хора, които имат самочувствието, че могат да вземат решение рецесии, да ръководят страна, да имат решения, да са смяна. Този спор стартира с лексика, която по-скоро мога да дефинира като лексика за почистване на вътрешно съдружни връзки, което беше срамно и грозно “, съобщи от трибуната на Народното събрание ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Тя акцентира, че дебатът по никакъв метод не е съдействал за по-голямото доверие към партиите, които с помощта на вота на хората са тук. „ Много се приказва за морал и кой може да дава морални оценки. Как ли не бяха наричани народни представители през днешния ден, мафия, задкулисие, говореше се за мръсни пари, незаконни схеми, поръчково почистване на сметки. Затова се приказва към този момент няколко дни. Моралът доста постоянно се употребява за оправдание, последните две години напълно постоянно. Историята обаче ни учи, че най-зловещите издевателства също са се правили с морални съображения. Това, което видяхме през днешния ден в Народно събрание, е безчинство против демокрацията, тъй като в случай че би трябвало да върна дебата в тематиката, разискването е една напълно резонна парламентарна процедура, която опозицията употребява “, добави още Атанасова.

Тя акцентира, че една такава процедура е избор на съмнение, само че това е демокрацията. „ В момента се намираме в обстановка в която днешния спор не разяснява процедурата и нарушаванията, а други наслоени несъгласия, вътрешно съдружни, отвън съдружни, стигна се до там да има заигравка с етническата карта, която е неприемливо “, сподели още Атанасова.

Тя добави, че за последните 6 месеца Никола Минчев ще остане като ръководителят на Народното събрание, който сложи решетки на постройката.

„ Днешния избор ще бъде освен проява на друго болшинство, само че и урок за вас. Вероятно ще имате място и в идващия парламент, само че през днешния ден дебатът стана жив, ослепителен, на моменти жесток от позиция на чисто човешките връзки, тъй като едно нещо беше правилно, думата рецесия и дебатът не е толкоз за оставката на Минчев, а за рецесията в ръководството. Много ще улесните българските жители и Народното събрание, в случай че през днешния ден гласуваме две оставки, тази на държавното управление и на господин Минчев “, приключи Атанасова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР