Още един руски генерал е ликвидиран в Украйна - Владимир

...
Още един руски генерал е ликвидиран в Украйна - Владимир
Коментари Харесай

Ликвидираха още един руски генерал в Украйна

Още един съветски военачалник е премахнат в Украйна - Владимир Завадски, някогашен заместник-командващ 14-ти армейски корпус на Въоръжените сили на Украйна. Информацията за гибелта на генерал-майора е отразена от съветските средства за всеобща информация, оповестяват съветски медии, представени от „ Фокус “.

Reports claim Russian Major General Vladimir Vasilievich Zavadsky was killed by a mine explosion yesterday.
— Clash Report (@clashreport)

Пояснява се, че Завадски е попаднал на мина към 14:30 часа на 28 ноември. Към сегашния миг не се прецизира къде тъкмо се е случило това.

" Новости Донбасса “ написа, че гибелта на Завадски е била доказана на страницата му във " ВКонтакте “ от Руската междурегионална социална организация на възпитаниците на Московското висше военно командно учебно заведение. Завадски беше ученик на това военно учебно заведение.

Според Inform Napalm – запас, който работи с разследващи данни с отворен код, командирът на Таманската дивизия генерал-майор Владимир Завадски е бил ранен и евакуиран от Изюм по време на сполучливата атака на украинските войски в региона на Харков през 2022 година.

Има брачна половинка и двама сина, по-големият от които учи в Тверското суворовско военно учебно заведение. В предишното съветските управляващи са употребява портрета на младия Завадски, с цел да популяризират военна работа по контракт.

По-рано Главното разследващо ръководство (ГРУ) на Украйна удостовери информацията за ликвидирането в Краснодар на командира на подводницата " Краснодар “ Станислав Ржицки, който е взел участие в ракетни офанзиви против Украйна.

Освен това през юли 2023 година съветският генерал-лейтенант Олег Цоков бе премахнат в региона на Бердянск.

Също през юни 2022 година дирекция " Стратегически връзки “ на Управлението на главнокомандващия на ВСУ удостовери гибелта на съветския генерал-майор Роман Кутузов в борбата край Попасна.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР