Още един общински пункт за ваксинация срещу COVID-19 ще бъде

...
Още един общински пункт за ваксинация срещу COVID-19 ще бъде
Коментари Харесай

Пункт за ваксинация и в метрото на Орлов мост |

Още един общински пункт за имунизация против COVID-19 ще бъде открит от понеделник, 27 септември, в метрото. Той ще се намира на връзката сред метростанците „ СУ " Св. Климент Охридски " и „ Орлов мост “, оповестиха от Столична община. 

Входовете към пункта са откъм " Княжеската градина ", откъм Орлов мост през травалатора (подвижната пътека) към Университета, както и през самата станция „ Софийски университет “. Достъп до него ще имат всички, които пътуват с метрото.

Изнесеният кабинет ще работи всеки работен ден от 14:00 до 19:00 ч. При огромен интерес, работното време може да обхване и утринните часове. В пункта медицински екип от ДКЦ № 11 ще ваксинира искащите жители с всички, позволени от Европейски Съюз ваксини.

Първият изнесен кабинет в метрото, който беше оголен при започване на септември, се намира в метростанция " НДК " откъм бул. " Патриарх Евтимий ". Неговото работно време е: понеделник, сряда и петък – от 8:00 до 13:00 ч, а вторник и четвъртък – от 13:00 до 19:00 ч. В него дневно се ваксинират сред 30 и 70 души. 

Ваксинационните пунктове в метрото се разкриват по самодейност на Столична община и кмета Йорданка Фандъкова, с цел да се даде опция на повече столичани да се ваксинират, прецизират от Следствен отдел към окръжна прокуратура. 

И тази събота и неделя, 25 и 26 септември, искащите да се ваксинират ще могат да го създадат в изнесените кабинети, проведени от Столична община и столичната РЗИ.

Ваксини ще се слагат в пет от комерсиалните центрове от 13:00 до 18:00 часа – в „ Парадайс мол “, „ Ринг мол “, „ Сердика мол “, „ България мол “, The Mall, както и в Културния дом в парка до езерото в ж.к. „ Дружба “ от 9:00 до 16:00 часа.

Имунизационен пункт работи и в ХII ДКЦ в База 1 на поликлиниката – ж.к. " Люлин " 9, ул. " Иван Бойчев " № 17, ет. 1, каб. № 5. Работното време е от 9:00 до 14:00 ч.

Ваксините се обезпечават от Столичната РЗИ, а организацията се прави от екипите на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ и дирекция „ Здравеопазване “ на Столичната община.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР