Аржентина отново загуби от Англия на Световното първенство по ръгби

...
Още един мач от Световната купа по ръгби с Англия,
Коментари Харесай

Още един мач от Световната купа по ръгби с Англия, нова загуба. Изглежда нищо не върви добре за Аржентина, когато се срещнат.

Поражението с 27-10 на Stade Velodrome в събота беше особено смиряващо, защото Аржентина беше предпочитана да спечели във форма и не направи удар до последната минута, опитвайки се да замени Родриго Бруни.

Пумас имаха човека предимство само след три минути, когато жълтият картон на английския флангов играч Том Къри беше променен на червен. Англия естествено смяташе, че трябва да отбележи по всякакъв начин и бързо, а резервният флайфълф Джордж Форд вкара три пропуснати гола през първото полувреме, за да вдъхнови и вдъхне вяра. Той добави още шест дузпи и вкара всички точки на Англия, докато Аржентина отстъпваше под напрежение.

„Почти всичко, което можеше да се обърка, се обърка,” каза треньорът на Аржентина Майкъл Чейка.

Статистиката го доказа. Имаше 13 допуснати дузпи, 15 пропуска, 11 грешки при игра и четири загубени вкарвания. Много неща бяха причинени от самите тях.

Англия спечели първия мач от Световното първенство срещу Аржентина през 1995 г. в Дърбан по подобен начин. Роб Андрю вкара шест дузпи и два пропуснати гола, за да отмени двата опита на Аржентина.

Аржентина поведе в следващия мач през 2011 г. в Дънидин с 9-3 при удари — и пропусна шест други наказателни удара — докато Англия не отбеляза късно реализиран опит и дузпа за преобладават 13-9. През 2019 г. в Токио Томас Лаванини беше изгонен рано и Аржентина се срина.

Смяташе се, че пумите този път са по-добре въоръжени. Те победиха Англия в Туикенъм миналия ноември, победиха Австралия в Сидни през юли и проведоха Южна Африка близо до дома и като гост. Чейка каза преди мача в събота, че отборът е „доста нетърпелив да тръгне“. Девет от стартовите 15 имаха опит от Световната купа.

Резултатът беше огромен провал в Група D, от която само двама от Аржентина, Англия, Япония и Самоа ще продължат до четвъртфиналите. Самоа е следващата след две седмици.

„Светът не е свършил“, каза Чейка. „Все още имаме да работим, за да се класираме. Нашите играчи ще вземат много от този опит. Имаме много играчи за първи път в игрите на Световното първенство и те ще си вземат поука как трябва да сме готови, когато прозвучи сигналът.“

(AP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР