Още един депутат напусна групата на Има такъв народ в

...
Още един депутат напусна групата на Има такъв народ в
Коментари Харесай

Има такъв народ вече е с шест депутати по-малко

Още един народен представител напусна групата на " ИТН " в Народното събрание. Заявлението на Кирил Симеонов да стане самостоятелен народен представител към този момент е в деловодството на Народното събрание. Решението му било персонално. Така депутатите, които не доближават за избавление на държавното управление, към този момент са шест.

Искам да кажа нещо от сърцето си без да съм подготвил никакви речи. Когато се видях със Слави Трифонов, той ме пита: " За какво си тука, защо се бориш? " Аз му споделих: " Тука съм, с цел да се борим с системата, против системата, против статуквото. Вчера ние гласувахме дружно с тази система и мен ме е позор от това нещо, съобщи Кирил Симеонов.

Аз не съм ГЕРБ, не съм Движение за права и свободи и когато се прибера при децата си, аз би трябвало да мога да ги погледна в очите, добави той.

Раздялата на Кирил Симеонов с " ИТН " беше прочувствена. Решението било персонално, след безсънна нощ. Не е бил притискан и не е получавал пари за това.

Излязох на улицата и едно момче, което ме харесва се разплака пред нас. Просто нещата се натрупват и тези решения, знаете, че не са лесни. Няма безусловно никакъв напън върху мене, разберете. Никакви пари не съм получавал, никакви обещания, нищо, няма такова нещо. Господин Каримански за мен е прелестен човек. Аз приказвах с него. Той ми сподели: " послушай сърцето си ". И аз послушах сърцето си, съобщи Кирил Симеонов, самостоятелен народен представител.

Като за последно Кирил Симеонов беседва с сътрудниците си от " ИТН " в стаята на парламентарната група.

От " Продължаваме промяната " застанаха пред вратата за морална поддръжка.

Мога единствено да допускам сега какво се случва с него и по какъв начин се пробват неговите сътрудници да му повлияят той да се откаже от обществено декларираното си предпочитание и от обществено декларираната си свободна воля, сподели Антон Тонев, народен представител от " Продължаваме промяната ".

Симеонов излезе безгласен след срещата и напусна постройката на Народното събрание. От " ИТН " оповестиха: натискът към техни депутати продължава.

Колега от нашите сътрудници демонстрира есемеси, които министър председателят е пращал в пленарна зала. Натискът върху сътрудниците е безумен. Действа се върху душeвността. Включително разбрах, че са пускани инспекции против мен, против господин Каримански, да ни ровят в ДАНС, да ни търсят неща против нас. Явно търсят неща, с които да държат хората. Съжалявам, против мен няма какво да намерят, сподели Ива Митева, народен представител от ПГ на " ИТН ".

Тошко Йорданов съобщи: " ИТН " остават обединени.

Ние сме Има Такъв Народ и сме такива каквито сме. Второ - това, което Кирил през днешния ден го направи, си е негово право. Той си остава наш другар, без значение какво реши да прави от тук нататък след ндешното му изказване. Така го е усетил, по този начин го е почувствал. Той е свободен човек, може да прави каквото си желае. Но групата ни остава постоянна, позицията ни остава постоянна. Мнението, че това държавно управление се дъжи като ГЕРБ, че дори и по-лошо остава същото.

Именно Тошко Йорданов е огромният провинен за положението на партията на Слави Трифонов, счита отделилият се преди дни Иво Атанасов.

Тошко Йорданов унищожи тази партия. Ако обикновено разсъждават, в случай че знаят за кое сме тръгнали в тази идея за смяна, за разтрошаване на " модела ГЕРБ ", би трябвало да се усили групата на самостоятелните, сподели Иво Атанасов, самостоятелен народен представител.

Управляващите чакат и други депутати да поддържат кабинета.

Искам да поздравя Кирил Симеонов по тази причина, че реши да извършва програмата на Има Такъв Народ, а не повелята на индивида от тв приемника, сподели Владислав Панев - народен представител от ПГ на " Демократична България ".

Мога да го разясня единствено като постъпка на един заслужен и почтен човек. Аз в действителност се трогнах от неговата тирада. Чувал съм сътрудници, които споделят, че размислят съществено дали мястото им е там. - От Има Такъв Народ? - Да, сподели Александър Симов - народен представител от ПГ на " Българска социалистическа партия за България ".

От ГЕРБ-СДС показаха, че държавното управление се занимава единствено със своето лично оцеляване.

Каквито и старания да се поставят, каквито и пари да се влагат, дните на това държавно управление са преброени. И всички старания, и всички средства, разбирайте го в необятния смисъл на думата, единствено ще създадат тъгата по-дълга. Мъката за всички, сподели Томислав Дончев - народен представител от ПГ на ГЕРБ-СДС.

Ива Митева съобщи, че, тъй като счита, че за определеният би трябвало да има единодушие от целия парламент. Точката влиза в зала още идната седмица, а дебатът по вота на съмнение влиза в зала във вторник.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР