Още един човек е задържан в Гърция като съпричастен за

...
Още един човек е задържан в Гърция като съпричастен за
Коментари Харесай

Още един човек е задържан като съпричастен за смъртта на 18-те мигранти, чиито тела бяха открити до с. Локорско

Още един човек е арестуван в Гърция като съпричастен за гибелта на осемнадесетте мигранти, телата на които бяха открити край село Локорско в петък. Това каза заместник-градският прокурор на София Христо Кръстев, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той добави, че мъжът е арестуван на гръцки граничен пункт и гръцките управляващи ще преценят по какъв начин той да бъде екстрадиран за България .

Мъжът е арестуван сега, в който е опитвал да напусне Гърция. Очаква се той да остане в гръцки арест до два месеца, до момента в който южната ни съседка завърши процедурата по екстрадиция. Ако обаче се съгласи да бъде екстрадиран, връщането му у нас може да стане по ускорена процедура. 

Утре Софийската градска прокуратура ще изиска непрекъснатия арест на петимата други арестувани в България ,

упрекнати за съпричастие към гибелта на осемнадесетте мигранти. Очаква се Софийският градски съд да се произнесе в следобедните часове в понеделник.  

Осемнадесет мигранти, умряли от задушаване, бяха открити в зарязан камион край софийското село Локорско в петък следобяд. Други 34 млади мъже от афганистански генезис бяха настанени в столични лечебни заведения, множеството от тях са без заплаха за живота, само че имаше и няколко в по-тежко положение. Те са открити покрай камиона, обезводнени, мокри и премръзнали. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР