Още един българин беше арестуван във Великобритания по обвинения в

...
Още един българин беше арестуван във Великобритания по обвинения в
Коментари Харесай

Българинът, задържан във Великобритания за шпионаж в полза на Русия, е бивш състезател по плуване

Още един българин беше задържан във Англия по обвинявания в шпионаж в интерес на Русия. Съдът в Лондон реши 38-годишният Тихомир Иванчев да остане за непрекъснато в ареста, където от година са и петима други наши сънародници.

Иванчев е бил деен играч по плуване в България преди към 15 години. На Острова той имал лична компания за ремонтни и бояджийски услуги, оповестява Нова тв.

Иванчев е бил в близки другарски връзки с една от арестуваните преди към година – Ваня Габерова. Седалището на неговата компания се намира наоколо до фризьорския ѝ салон. По данни на проверяващите органи двамата са имали и обща адресна регистрация в избран интервал.

Иванчев се е занимавал с следене на хора в Австрия и Черна гора, осведомиха локалните управляващи. Кралската прокуратура заяви в сряда, че продължава да търси лица, които може би са забъркани в шпионажа.

Не е известно Иванчев да е имал по-сериозна роля в шпионската клетка. Тя била ръководена от 46-годишния Орлин Русев, който получавал задания от Ян Марсалек, прочут с една от най-големите финансови измами в Германия.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР