Още е рано за есенните грипни епидемии. Очаква се те

...
Още е рано за есенните грипни епидемии. Очаква се те
Коментари Харесай

Проф. Тодор Кантарджиев: Още е рано за есенните грипни епидемии

Още е рано за есенните грипни епидемии. Очаква се те да настъпят към края на годината, по всяка възможност през ноември или през декември. Обикновено в нашата страна първо стартира циркулацията на грип В, който не прави всеобщи епидемии в една страна. След свършването на грипната вълна обаче, в края на февруари и началото на март, последните случаи на грип още веднъж са от вида грип В ", разяснява в студиото на Нова телевизия „ Здравей, България " проф. Тодор Кантарджиев, шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания.

По думите му е целесъобразно да се имунизират хора над 55-годишна възраст, тъй като те вършат тежки затруднения при грип, както и хората с хронични болести, сърдечно-съдови болести и такива на дихателната система.

Проф. Кантарджиев разяснява и кои ваксини са положителни. Тази година за пръв път в 24 страни на Европа се пусна четиривалентна ваксина с четирите антигена - два за група А и два за група В ", сподели още шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР