Още две области в страната преминаха в червената зона. Ямбол

...
Още две области в страната преминаха в червената зона. Ямбол
Коментари Харесай

7 области у нас вече са в червената ковид зона

Още две области в страната минаха в алената зона. Ямбол и Хасково са с повече от 250 инфектирани на 100 000 души. Така към този момент 7 области в България минават този предел, съобщи

Ситуацията във Велико Търново се оказва притеснителна. Главният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев и регионалният щаб вземат решение какви ограничения да се подхващат.

64 са новорегистрираните случаи на ковид в региона за последното денонощие. 206 души са настанени в лечебните заведения, където имат подготвеност за откриване на спомагателни кревати. Отчетената заболеваемост на 14-дневна база е малко над 369 на 100 000 души. Според здравните управляващи в случай че тази наклонност се резервира, до няколко дни региона може да премине от алената към тъмночервената зона.

Нарастващият брой на инфектираните се отразява върху лечебните заведения, където личният състав дефицита.

Очертава се кадрова рецесия, уточни доктор Стефан Филев, изпълнителен шеф на регионалната болница във Велико Търново.

" Засега, сътрудниците, никой не е отказал, и без да са слагат изискванията за пари. Но ще пристигна един миг, в който би трябвало да има някаква адекватност и в заплащането за това, което вършат те ", сподели той.

Областният шеф на Велико Търново Георги Гугучков изясни, че е предложено на кметовете на общини да вземат решение по отношение на ограничението или отменянето на мероприятия, които се провеждат от тях. Плануваният за 28 август празник на град Килифарево е анулиран.

Заради регистриран случай на Covid-19 при личен състав в Дневния център за деца с увреждания в Горна Оряховица, здравната ревизия е направила проучване с бързи проби на 12 души от личния състав, при двама са открити позитивни резултати, наложени са карантинни ограничения.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР