Още две области обявяват грипна епидемия от понеделник заради повишена

...
Още две области обявяват грипна епидемия от понеделник заради повишена
Коментари Харесай

Грипна епидемия обявяват в Габрово и Пловдив от понеделник

Още две области афишират грипна зараза от понеделник поради нараснала заболяемост. Това са Габрово и Пловдив. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на здравеопазването. 

В четвъртък грипна зараза бе оповестена в Смолян. 

Временните ограничения, които се вкарват там от 22 до 28 януари, са същите като в област Смолян:
Преустановяване на плановите съвещания на здрави бременни дами и деца; Преустановяване на профилактичните прегледи и наложителните имунизации и реимунизации; Провеждане на прецизен всекидневен филтър в детските ясли, градини и учебни заведения. Забраняват се свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и обществени институции за деца и възрастни.
Предвид циркулацията на грипни вируси на територията на страната, Министерството на здравеопазването припомня, че носенето на маски и спазването на отдалеченост при скупчване на хора, са целесъобразни за предотвратяване от заразяване с грип, ковид и остри респираторни болести.

Грипна зараза ще бъде оповестена в Пловдивска област, която ще влезе в действие от 22 януари и ще продължи до 28 януари. Това заяви по-рано пред публицисти доктор Сийка Димчева, шеф на Регионалната здравна ревизия (РЗИ) в Пловдив, след съвещание на регионалния действен щаб към регионалния шеф на Пловдив инж. Илия Зюмбилев. 

Заболеваемостта в региона е 206 на 10 хиляди души население . Отсъстващите възпитаници към днешна дата са 17 на 100. От изпратените проби в София 30 на 100 са позитивни за грипен вирус, вид А, уточни Димчева.

Учениците няма да излизат във почивка. 

Обстановката се следи и при смяна на заболеваемостта ще бъдат подхванати други ограничения, или тези ще бъдат отстранени, добави Димчева.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР