Още две баскетболистки отпаднаха от сметките за мачовете на женския

...
Още две баскетболистки отпаднаха от сметките за мачовете на женския
Коментари Харесай

Нова два случая на коронавирус в женския национален отбор по баскетбол

Още две баскетболистки отпаднаха от сметките за мачовете на женския народен тим другата седмица, заяви БФБаскетбол, без да показва техните имена. Както е известно, женският народен отбор ще гостува в Хераклион, Гърция, за ноемврийския квалификационен прозорец.

ФИБА реши да провежда този прозорец на турнирен принцип в един град, с цел да спести повече пътувания за тимовете в изискванията на усложнената епидемиологична конюнктура в цяла Европа. Националките ни ще играят на 12 ноември с домакините, а три дни по-късно, още веднъж в Хераклион, ще се изправят в семейството си на Исландия.

Българският отбор е на лагер при строга изолираност в София. Спазват се всички противоепидемични протоколи на ФИБА, признати от БФБаскетбол. Още преди началото на кампа всички извикани от Стефан Михайлов се подложиха на PCR проби. Две девойки дадоха позитивни резултати. Проверката с проби бе повторена и преди първата подготовка на отбора в сряда, от която излязоха два нови позитивни резултата.

"В тежка обстановка сме, само че допускам, че това е по този начин и за другите тимове. Ние се готвим при страхотни условия, обезпечени от БФБаскетбол. Спазваме всички ограничения, предложени от ФИБА и БФБаскетбол. Тестовете в неделя бяха по условие на ФИБА, а тези в сряда - от БФБаскетбол. В петък ни следва нов тест. Това е, пазим се, съблюдаваме всички ограничения, единственото ни развлечение е баскетболът. Надявам се всички да се опазим и да пътуваме в най-благоприятен състав, с цел да можем да изиграем тези мачове ", разяснява селекционерът Стефан Михайлов.

Борислава Христова към този момент е дала отрицателни проби и даже игра в последния мач на отбора си в Полша, като вкара 15 точки. Тя би трябвало да даде нова негативна проба за ковид, с цел да лети непосредствено за мачовете в Гърция. Следващите срещи от групата са при започване на февруари 2021. В група "А " водач е Словения с две победи, Гърция и България имат по една.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР