Още двама свидетели на обвинението по делото срещу побоя над

...
Още двама свидетели на обвинението по делото срещу побоя над
Коментари Харесай

Разпитаха още двама свидетели по делото за побоя над Християн Пендиков

Още двама очевидци на обвиняването по делото против побоя над секретаря на заличеното в Северна Македония Сдружение " Цар Борис Трети " Християн Пендиков бяха разпитани на днешното съвещание на Основния съд в Охрид.

Полицаят, който е провел работата на органите на реда в Охрид на 19 януари 2023 г, когато се е случил побоят, описа, че поради празника Богоявление същия ден е имало доста работа. Във вечерните часове точно той е посрещнал Пендиков, който пристигнал самичък в полицейското ръководство в Охрид, с цел да опише за нападението над него, и е забелязал, че е засегнат " по главата и лицето ", имал е кръв, в това число по якето си, само че е декларирал, че самичък ще отиде в болнично заведение.

В диалога, който траял най-вече 5 минути, Пендиков е разказал, че е бил атакуван от " лице, което наричали Аждер ". Свидетелят изясни, че последващата му работа е била да отиде на мястото на случая и да беседва с работещите там. В заведението, пред което е станал побоят, било умерено, само че то било по-празно от прилежащите заведения. Присъстващите там са били разпитани от други служители на реда, а на притежателите е било казано да не пипат охранителните видеокамери. С идването на инспекторите неговата работа завършила.

Другият очевидец - шефката на заведението, пред която се е случил побоят, съобщи, че не е забелязала напрежение в заведението, само че се е движела непрестанно сред хотела, пъба и ресторанта на комплекса " Тино ". Когато обаче пристигнали служителите на реда, по фотосите, които й посочили, разпознала Пендиков. 

Според юриста на обвинените Димитрия Цобоски проявлението от полицията на разнообразни фотоси е " извънредно държание на полицията ", което съгласно него " може да допуска ориентиране на очевидците ". Според юриста на Пендиков обаче полицията е изпълнила своите задължения в границите на разпоредбите, по които работи, с цел да открие обвинените за случилото се.

И до момента в който в правосъдната зала юристът на обвинените съобщи, че ще извика някогашния министър на вътрешните работи като очевидец по делото, пред медиите след съвещанието сподели, че не желае да разкрива тактиката на отбраната.

Следващото съвещание, на което ще бъдат разпитани и последните двама очевидци на обвиняването, е планувано за 16 май, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР