Още двама свидетели на обвинението по делото срещу побоя над

...
Още двама свидетели на обвинението по делото срещу побоя над
Коментари Харесай

Побоят над Християн Пендиков: Разпитаха още двама свидетели по делото

Още двама очевидци на обвиняването по делото против побоя над секретаря на заличеното в Северна Македония Сдружение " Цар Борис Трети " Християн Пендиков бяха разпитани на днешното съвещание на Основния съд в Охрид.

Единият е служителят на реда, който е провел работата на органите на реда в Охрид на 19 януари 2023 г, когато се е случил побоят. Във вечерните часове точно той е посрещнал Пендиков, който пристигнал самичък в полицейското ръководство в Охрид, с цел да опише за нападението над него Униформеният е забелязал, че е засегнат " по главата и лицето ", имал е кръв, в това число по якето си, само че е декларирал, че самичък ще отиде в болнично заведение.

В диалога, който траял най-вече 5 минути, Пендиков е разказал, че е бил атакуван от " лице, което наричали Аждер ". Свидетелят изясни, че последващата му работа е била да отиде на мястото на случая и да беседва с работещите там. В заведението, пред което е станал побоят, било умерено, само че то било по-празно от прилежащите заведения. Присъстващите там са били разпитани от други служители на реда, а на притежателите е било казано да не пипат охранителните видеокамери. С идването на инспекторите неговата работа завършила.

Другият очевидец - шефката на заведението, пред която се е случил побоят, съобщи, че не е забелязала напрежение в заведението, само че се е движела непрестанно сред хотела, пъба и ресторанта на комплекса " Тино ". Когато обаче пристигнали служителите на реда, по фотосите, които й посочили, разпознала Пендиков.

Според юриста на обвинените Димитрия Цобоски проявлението от полицията на разнообразни фотоси е " извънредно държание на полицията ", което съгласно него " може да допуска ориентиране на очевидците ". Според юриста на Пендиков обаче полицията е изпълнила своите задължения в границите на разпоредбите, по които работи, с цел да открие обвинените за случилото се.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР