Още двама шуменци, които разнасят славата на града, станаха почетни

...
Още двама шуменци, които разнасят славата на града, станаха почетни
Коментари Харесай

Създателят на „Българе“ стана почетен гражданин на Шумен

Още двама шуменци, които разнасят славата на града, станаха почетни жители – хореографът и основател на отбор „Българе“ Христо Димитров и художникът Румен Михайлов.

Престижните звания бяха гласувани с скришен избор на сесия на локалния парламент, а ще бъдат връчени тържествено по-късно.

Точно преди 15 година на 1 октомври 2002 година сърцатият шуменец основава Националния фолклорен отбор „Българе“ дружно със фамилията на сестра си Елена и Ян Андерсон. До през днешния ден са изнесли 2500 концерта във всички кътчета на България. Всяка изява на ансамбъла приключва с думите, че основателят е шуменец.

Творецът Румен Михайлов е създател на десетки независими изложения у нас и в чужбина, притежател на голям брой награди за изобразително изкуство и статуя. Автор е на Паметника на арменската благодарност, открит тази година.

Съветниците утвърдиха и двама заслужили званието „Носител на златна значка на Шумен“. Ще я получи Къна Бойчева, лингвист и основател на къщата-музей „Добри Войников“ и Савко Панайотов, дълготраен уредник на рали „Стари столици“.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР